Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss odišiel z Grécka spokojný. Teraz verí, že Slovan sa pobije o postup

Po zápase Konferenčnej ligy medzi PAOK Solún a Slovanom Bratislava (1:1) aj tréner Vladimír Weiss cítil, že súper bol vo štvrtok hrateľný. S bodom z Grécka bol síce spokojný, no po takomto priebehu mal zálusk aj na tri.

01.10.2021 06:30
Vladimír Weiss Foto: ,
Tréner Slovana Bratislava Vladimír Weiss v zápase 2. kola skupinovej fázy Európskej konferenčnej ligy PAOK Solún - ŠK Slovan Bratislava.
debata

„Pred zápasom by sme bod brali, ale, samozrejme, mali sme tri gólové šance. Myslím si, že deľba bodov je spravodlivá, no mali sme bližšie k víťazstvu. Bod s výborným súperom je však pre nás veľmi cenný,“ povedal v bezprostrednej reakcii na zápasové dianie.

Slovan bojoval na pôde PAOK-u Solún Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Slovanista Jurij Medveděv (vľavo) a hráč PAOK...

Niekdajší reprezentačný kouč, ktorý ako prvý doviedol Slovensko na veľký šampionát (MS 2010), je známy tím, že nemá problém skritizovať vlastných hráčov, vo štvrtok však bol spokojný.

„Dnes sme ukázali dobrú hru, dobrú organizáciu aj individuálne výkony, ako kolektív sme nemali slabé miesto. Na tomto princípe chceme stavať. Viem, čo môžem od tohto tímu očakávať, a ako som povedal, verím, že v lete bude toto mužstvo ešte lepšie. Tieto zápasy nám veľa dajú a verím, že sme v skupine ešte nepovedali posledné slovo,“ vyhlásil.

Grécko SR Futbal EKL 2. kolo F Skupina Čítajte viac Mohol aj vyhrať. Slovan olúpil PAOK o cenný bod

Pred sezónou spravil v kabíne belasých veľký prievan, viacero hráčov odišlo, naopak, doviedol si takých, s ktorými mal už v minulosti nejaké skúsenosti.

„V mužstve som chcel mať vždy dobrý balans, v lete preto prišli Jaba Kankava či Guram Kašia do defenzívy, kde sme sa museli posilniť. Takisto prišli mladí kvalitní ofenzívni hráči ako Adler či André Green. Veľmi dobre dnes hral Dejan Dražič, a Ezekiel Henty podal vynikajúci výkon. Rovnako hráči, ktorí nastúpili v priebehu duelu, ako Uche Agbo či Jaromír Zmrhal, pomohli tímu. Takto by to malo byť,“ tešil sa po remíze v Solíne.

„Káder je dostatočne široký, a ja na hráčov budem vždy kritický, aby zo seba vydali ešte viac, a aby sa zlepšovali. Je to moja práca. Len dobrou robotou, dobrým vzťahom s hráčmi a vedením môžete niečo dosiahnuť. Musíme ísť ďalej, je to len prvý krôčik v skupine,“ upozorňoval.

Glen Kamara Čítajte viac Kamaru na Sparte vybučali deti. Škóti idú opäť vyskočiť z kože

Slovan má po dvoch zápasoch v európskom pohári číslo tri na konte jeden bod. Predtým doma prehral s Kodaňou. Najbližšie ho dvakrát čaká súper z Gibraltáru.

„Teraz máme pred sebou dvakrát Lincoln, treba to potvrdiť dobrými výkonmi a bodmi. Potom máme PAOK doma a Kodaň na záver vonku. Karty sú rozdané pre všetkých takmer rovnako, skupina je vyrovnaná a otvorená, vieme, že aj Lincoln je ťažký súper. Verím, že sa pobijeme o postupové miesto,“ dodal Weiss na záver.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st.