Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan chce v hrobke ožiť. Prehra v Solúne mu chutila sladko

O štadióne v Solúne sa rozprávajú priam legendy. Fanúšikovia dokážu v hľadisku rozpútať peklo, čo už neraz ich miláčikom pomohlo, ale aj skomplikovalo život.

29.09.2021 19:26
De Marco, Abena Foto: ,
August 2019. Vernon De Marco (vľavo) oslavuje strelený gól v Solúne s Myentym Abenom.
debata

Stánok populárneho gréckeho klubu PAOK nesie názov Toumba, čo v preklade znamená hrobka…

Keď vybiehajú hráči na ihrisko, zaznieva spravidla pieseň Hells Bells od skupiny AC/DC. Pekelné zvony. Futbalisti Slovana sa musia pripraviť aj v pandemickej dobe na divoké prostredie.

Vo štvrtok od 21.00 nastúpia v druhom zápase F-skupiny Konferenčnej ligy. Zatiaľ sa im v tejto sezóne v pohároch príliš nedarilo, z deviatich zápasov vyhrali dva. Veria, že v „hrobke“ ožijú a zabodujú.

SR Futbal FL 9. kolo ZAX Čítajte viac Slovan uťal sériu bez výhry. Ružomberok má po majstrovi aj skalp Žiliny

"Vieme, čo nás čaká. Výborní diváci a búrlivé prostredie. Teším sa na zápas, pretože my hráme lepšie so silnejšími súpermi.

S papierovo slabšími sa neraz trápime. Môžeme zo Solúnu priviezť bod, možno aj vyhrať. Verím nášmu mužstvu," tvrdí tréner Vladimír Weiss.

Slovanisti pred vyše dvoma rokmi cez tohto súpera senzačne prešli do skupiny Európskej ligy.

Zachránili ho góly obrancov. Doma vyhrali Abenovým v nadstavenom čase 1:0. V odvete divákov schladil v 38. minúte Jurij Medveděv exportnou strelou.

"Takýto gól dáte možno raz za kariéru, veľmi si ho cením,“ spomína obranca Slovana. Domáci síce otočili na 2:1, ale vyrovnal ďalší krajný obranca – Vernon de Marco.

Hostia podľahli 2:3, ale presné zásahy u súpera ich posunuli do skupiny.

„Bola to sladká prehra,“ skonštatoval De Marco.

PAOK vypálil na Greifovu bránku 28 striel, na rohy vyhral 18:2. Mal zavše až drvivú prevahu, ale Slovan ju prežil.

"Väčšina z nás v Solúne pred dvoma rokmi hrala. Vedomie, že sme PAOK vyradili, nám v príprave môže pomôcť. Bude to však úplne iný zápas.

Musíme byť absolútne zodpovední, koncentrovaní, dodržať taktické pokyny a veľa behať. Verím, že keď si splníme úlohy na ihrisku, máme šancu bodovať,“ vyjadril sa Medveděv na klubovej stránke.

Slovan vtedy nastúpil proti tímu, ktorý krátko predtým suverénne vybojoval titul – po dlhých 34 rokoch. Bez jedinej prehry, s päťbodovým náskokom pred Olympiakosom Pireus. A získal aj Grécky pohár.

Mohol mať titul už rok predtým, ale na jar 2018 mu zavaril kontroverzný majiteľ klubu Ivan Savvidis. Po neuznanom góle s AEK vbehol na plochu s pištoľou v ruke. Rozhodca súboj predčasne ukončil. Tímu odrátali tri body a Savvidis musel zaplatiť pokutu 100-tisíc eur…

Slovan sa už v auguste stretol s gréckym súperom – Olympiakosom Pireus. V play off Európskej ligy podľahol na jeho pôde 0:3, doma sa zrodila remíza 2:2. Olympiakos aktuálne vedie tabuľku gréckej ligy, bod za ním je PAOK.

V úvodnom kole F-skupiny Slovan podľahol Kodani (1:3), PAOK si poradil s gibraltárskym Lincolnom (2:0).

Slovan - Kodaň Čítajte viac Dáni si rýpli do Slovana. Hrali sme na oráčine, kde mali krtkovia párty

Weiss chce, aby mužstvo podalo odvážny výkon:

"Musíme ukázať viac kvality vpredu. Chceme hrať útočne, máme viaceré typy hráčov, ktoré nie sú vhodné pre defenzívny spôsob hry.

Verím, že odohráme dobrý zápas, uvidíme, na čo máme. Prvý polčas s Kodaňou sme ukázali najlepší výkon, čo som v Slovane.

Hráči majú potenciál, ak sa mi podarí z nich vyžmýkať, čo v nich je, môže byť mužstvo v budúcnosti úspešné."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #PAOK Solún