Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poliak štipol Walkera do krku a bráni sa: Nie sme rasisti!

Futbalová federácia FIFA oznámila, že vyšetruje incidenty zo stredajšieho zápasu kvalifikácie MS 2022 Poľsko - Anglicko.

10.09.2021 10:27
Walker anglicko futbal Foto: ,
Kyle Walker a Jude Bellingham na tréningu anglickej reprezentácie pred zápasom s Poľskom.
debata (17)

Po tuhom boji sa na vypredanom Národnom štadióne vo Varšave pred 60-tisícmi divákmi zrodila remíza 1:1.

futbalisti anglicka Čítajte viac Angličania kľačali, Poliaci pískali. A Lewandowski? Ukázal riskantné gesto

Duel bol plný ostrých osobných súbojov, emócie vyvolalo najmä gesto Kamila Glika.

Skúsený stopér počas hádky chytil Kyla Walkera za bradu a štipol ho do krku. Kolegu z obrany utekal „pomstiť“ Harry Maguire, ktorý si za účasť v hráčskej mele vykoledoval žltú kartu.

Britský Guardian informuje, že počas hádky mali padnúť viaceré urážky, vrátane rasistických útokov. Anglická federácia k tomu poslala na FIFA sťažnosť.

Poľský futbalový zväz sa bráni, že ide o nepodložené obvinenia.

„Glik a ostatní hráči, ktorí boli počas incidentu na trávniku, popierajú akékoľvek rasistické správanie. Poznám našich futbalistov, neboli by takého niečoho schopní,“ vysvetľoval novinárom reprezentačný manažér Jakub Kwiatkowski.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Poliakove slová riešili rozhodcovia už počas zápasu. V polčasovej prestávke Angličania informovali o sťažnosti štvrtého rozhodcu, ktorý to oznámil domácim.

Walker po zápase Glikovo ospravedlnenie ignoroval a odmietol ponúknutú ruku na podanie. To rozhnevalo poľskú legendu Zbigniewa Bonieka.

„Angličania najskôr pred zápasom pokľaknú a potom Walker odmietne podať Glikovi ruku. Podľa mňa čisté pokrytectvo, tam to všetko začalo,“ sťažoval sa Boniek pre domáce médiá.

Hostia po remíze stratili vôbec prvé body v kvalifikácii MS 2022 a suverénne vedú tabuľku I-skupiny. Poliaci sú tretí, bod za Albánskom.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #futbal #anglicko #kvalifikácia MS 2022