Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Angličania kľačali, Poliaci pískali. A Lewandowski? Ukázal riskantné gesto

Bol to tradičný obrázok. Kým anglickí futbalisti pred zápasom pokľakli na znak boja proti rasizmu, z tribún sa ozýval piskot.

09.09.2021 11:53
futbalisti anglicka Foto:
Futbalisti Anglicka pred zápasom s Poľskom.
debata (105)

Tentoraz bol ohľušujúci. Veď na tribúnach štadióna vo Varšave sa pred bitkou o ďalšie kvalifikačné body tiesnilo okolo 60-tisíc fanúšikov.

Pozornosť však na seba tentoraz nepútali hviezdy Albiónu na kolenách, ale ani priaznivci. Hrdinom okamihu sa stal Robert Lewandowski.

Domáca superhviezda a kapitán síce nepokľakol, napriek tomu bol mužom, na ktorého zaostrili pozornosť kamery. Stačilo málo – jeden prst, jedno slovo.

Strelec Bayernu Mníchov totiž ukázal na svoj ľavý rukáv. Na ňom sa vynímal nápis RESPECT. Odhodlal sa tak ku gestu, ktorým chcel naznačiť poľským fanúšikom, aby rešpektovali počin súpera.

„Riskoval. Možno aj hnev vlastných priaznivcov,“ napísal bulvárny britský denník Daily Mail.

Treba dodať, že Lewandowski nie je ani zďaleka jediný futbalistom, ktorý predviedol takéto gesto. Prezentujú sa ním mnohí hráči či dokonca celé tímy, ktoré pred zápasmi nekľačia.

Poľsko, Anglicko Čítajte viac Taliani natiahli rekordnú šnúru, Lewandowski a spol. anglickú uťali v závere

Napriek tomu, Lewandowskému odvaha nechýba. Možno aj za ňu sa dočkal odmeny. Poliaci napokon obrali favorita o dva body, keď v nadstavenom čase vyrovnali vďaka Szymanskému (po asistencii Lewandowského) na 1:1.

Pre Angličanov to bolo prvé zaváhanie v kvalifikácii majstrovstiev sveta 2022. I-skupinu vedú suverénne so šestnástimi bodmi a mieria za priamym postupom do Kataru.

Poliaci sú s jedenástimi na tretej priečke, bod za Albánskom.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Lewandowski #poľskí futbalisti #anglickí futbalisti #kvalifikácia MS 2022