Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hromada nie je v kádri Slavie na európsku jeseň. Dostal dištanc od UEFA

Slovenský defenzívny stredopoliar Jakub Hromada si vo farbách Slavie Praha nezahrá v jesenných dueloch skupinovej časti Európskej konferenčnej ligy 2021/2022 proti holandskému Feyenoordu Rotterdam, nemeckému Unionu Berlín a izraelskému tímu Maccabi Haifa.

07.09.2021 15:27
Poľsko futbal EL odveta play off Legia Slavia... Foto: ,
Jakub Hromada gratuluje ku gólu Ubongovi Ekpaiovi zo Slavie. Po zápase s Legiou mal Slovák verbálny konflikt s hlavným rozhodcom.
debata

Dôvodom je dištanc na tri stretnutia, ktorý 25-ročnému košickému rodákovi udelila Európska futbalová únia (UEFA) za verbálny konflikt s hlavný rozhodcom odvety play off EL na pôde poľskej Legie Varšava.

„Dostal trest na tri zápasy a na súpiske nefiguruje,“ informuje oficiálny web Slavie, ktorú čaká spolu šesť duelov.

Medzi kvartetom útočníkov, s ktorými tréner Jindřich Trpišovský ráta, nechýba slovenský reprezentačný útočník Ivan Schranz.

UEFA na svojom webe zverejnila potvrdené súpisky ďalších účastníkov EKL, aj Slovana Bratislava.

Kouč Vladimír Weiss starší má na zápasy proti tímom FC Kodaň z Dánska, PAOK Solún z Grécka a Lincoln Red Imps z Gibraltáru k dispozícii troch gólmanov, ôsmich obrancov, desiatich stredopoliarov a piatich útočníkov.

Medzi hráčmi na súpiske nechýbajú spomedzi najnovších akvizícií obranca Matúš Vojtko, krídelník Andre Green, útočník Samuel Mráz, defenzívny stredopoliar Uche Agbo či ofenzívny univerzál Adler da Silva.

V EKL by si mali zahrať aj ďalší Slováci – Matúš Bero (Arnhem), Tomáš Hubočan, Michal Ďuriš (obaja Omonia Nikózia) či Jakub Považanec (Jablonec). Prvé zápasy skupinovej časti súťaže sú na programe už v utorok 14. septembra, väčšina tímov do hry vstúpi o dva dni neskôr.

Fanúšikovia na vonkajších pohárových zápasoch

UEFA povolila účasť fanúšikov na vonkajších zápasoch v európskych pohároch. Informovala o tom na workshope, na ktorom sa zúčastnili všetky tímy.

Podľa rozhodnutia musí domáci klub vyčleniť 5 percent kapacity štadióna pre fanúšikov hostí. Avšak miestne obmedzenia a požiadavky pre vstup do krajiny stále platia a akékoľvek rozhodnutie týkajúce sa divákov budú vykonané príslušnými orgánmi.

Vedenie Borussie Dortmund už avizovalo, že nedostalo žiadne lístky na ich otvárací zápas Ligy majstrov proti Besiktasu v Istanbule (15. septembra). Hosťujúcim fanúšikom totiž nepovolili vstup do Turecka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha #Jakub Hromada