Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Albión sa smeje Maďarom: Karma je zdarma, to máte za rasizmus!

Dva zápasy, dve prehry, skóre 0:5. Septembrové pokračovanie kvalifikácie MS 2022 je pre maďarských futbalistov zatiaľ ako zo zlého sna.

06.09.2021 06:48
Nagy futbal Foto: ,
Adam Nagy (Maďarsko) hlavičkuje počas zápasu v Albánsku.
debata (166)

Zverenci Marca Rossiho najskôr minulý štvrtok prehrali doma s Anglickom (0:4) a v nedeľu večer nestačili na Albánsko (0:1).

Hostia boli pred zápasom v Elbasane miernymi favoritmi, ale pozíciu nezvládli. O najtesnejšom triumfe domácich rozhodol v závere súboja premiérovým reprezentačným gólom Armando Broja.

Maďarsko, fanúšikovia Čítajte viac Nepriateľská Budapešť? Minister kontruje videom, Johnsona nešetrí ani historička

Albánci mali z dôležitého víťazstva veľkú radosť. Vďaka tretiemu triumfu v kvalifikačnom cykle poskočili v tabuľke I-skupiny na tretie miesto a živia šancu na postup do Kataru.

„Ak budeme hrať takýmto štýlom aj v ďalších zápasoch, druhé miesto by sa nám mohlo podariť. Musíme pokračovať v tvrdej práci,“ hodnotil duel kouč Albánska Edoardo Reja.

Maďarská tlač skritizovala svojich za nevýrazný výkon. Chýbal im kapitán Ádám Szalai, ktorého vyradil z hry pozitívny test na koronavírus.

„Neboli sme dostatočne efektívni. Vytvorili sme si niekoľko šancí, ale nedokázali sme ich premeniť. Chýbal nám plynulejší prechod do útoku, robili sme veľa chýb. Z prehry sme samozrejme sklamaní, ale nie je to koniec sveta. Budeme bojovať ďalej,“ povedal do kamery M4 Sport stopér Ádám Lang.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Na nečakanom výsledku a prehre Maďarska si zgustli fanúšikovia Anglicka.

Tí vinia Maďarov z rasistického správania, ktorým sa prezentovali minulý týždeň v Budapešti, keď skupina priaznivcov urážala hráčov tmavej pleti Raheema Sterlinga s Judom Bellinghamom.

„Maďarsko, karma je zdarma. Zloba a nenávisť vás skôr či neskôr dobehnú. Táto prehra je prvým signálom,“ napísal jeden z fanúšikov Albiónu.

Ďalšie zápasy I-skupiny sa skončili podľa predpokladov. Anglicko zdolalo Andorru 4:0 a Poľsko triumfovalo na ihrisku San Marína 7:1.

166 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #futbal #rasizmus #Albánsko