Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat kráľa! Ronaldo sa po 12 rokoch vráti do Manchestru United

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo sa po dvanástich rokoch vracia do Manchestru United. Anglický klub sa s 36-ročným útočníkom, ktorý naposledy pôsobil v turínskom Juventuse, dohodol na podmienkach zmluvy.

27.08.2021 11:08 , aktualizované: 18:26
Cristiano Ronaldo Foto: ,
Cristiano Ronaldo v drese Juventusu.
debata (4)

Ronaldo v piatok potvrdil trénerovi Massimilianovi Allegrimu, že už nechce hrať za Juventus.

Talianske médiá začali spájať jeho budúcnosť s Manchestrom City, ktorý hľadá náhradu po krachu rokovaní s kanonierom Tottenhamu Harrym Kaneom. Správy z Anglicka však informovali, že záujem City nie je až taký horúci a väčšie šance na jeho získanie má United, čo sa o pár hodín potvrdilo.

Päťnásobný víťaz Zlatej lopty prišiel do Juventusu v roku 2018 a odohral celkovo 134 zápasov, v ktorých strelil 101 gólov. Pred začiatkom tohto ročníka sa špekulovalo o jeho návrate do Španielska, no samotný útočník to dementoval. Po príchode Lionela Messiho do Paríža St. Germain sa hovorilo aj o Ronaldovom angažovaní, to však francúzsky klub odmietol.

Počas svojho prvého pôsobenia na Old Trafford odohral Ronaldo za „červených diablov“ 292 zápasov, v ktorých nastrieľal 118 gólov.

Agentúra AFP v piatok ráno informovala, že Portugalčan si už vyprázdnil skrinku v šatni a rozlúčil sa so spoluhráčmi. Nezúčastnil sa ani na tréningu pred víkendovým ligovým zápasom na ihrisku Empoli.

Po príchode Lionela Messiho do Paríža St. Germain sa hovorilo aj o Ronaldovom angažovaní, to však francúzsky klub odmietol.

„Veci sa občas rýchlo menia, také sú zákony života. Ronaldo odchádza, ale Juventus zostáva a to je najdôležitejšie. Treba sa mu poďakovať za všetko, čo pre Juventus vykonal. Bol tiež dobrým príkladom pre mladých hráčov. Život však pokračuje ďalej,“ dodal tréner Turínčanov Allegri.

„Juventusu som dal moje srdce a dušu. Mesto Turín budem navždy milovať. Čiernobieli tifosi ma vždy rešpektovali a ja som sa im snažil odvďačiť. Bojoval som v každom zápase, v každej sezóne, v každej súťaži. Môžeme sa pozrieť späť a zistíme, že sme dosiahli skvelé veci. Nie všetko, po čom sme túžili, ale napriek tomu sme napísali pekný spoločný príbeh,“ rozlúčil sa Cristiano Ronaldo s Juventusom vyhlásením na sociálnej sieti instagram.

Počas svojho prvého pôsobenia na Old Trafford odohral Ronaldo za „červených diablov“ 292 zápasov, v ktorých nastrieľal 118 gólov. „Manchester United s veľkým potešením potvrdzuje, že dosiahol dohodu s Juventusom o prestupe Cristiana Ronalda. Všetci v klube sa tešia z návratu Cristiana späť do Manchestru,“ uviedol anglický klub v oficiálnom stanovisku.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #manchester city #Juventu Turín