Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Twitter tvrdí, že čiernych hráčov najviac urážali Briti

Po finálovom zápase na futbalovom Eure sa na sociálnych sieťach strhla vlna rasizmu. Angličania prehrali s Talianskom po penaltovom rozstrele, svoje pokutové kopy nepremenili práve hráči tmavej pleti.

12.08.2021 11:26
Kane, Saka Foto: ,
Harry Kane utešuje po finále Bukaya Saku, ktorý nepremenil pokutový kop.
debata (3)

Rasizmus, ktorý vyvolal po šampionáte veľké vášne, pochádzal z Veľkej Británie. Potvrdili to šéfovia jednej z najväčších sociánych sietí, Twitter.

Marcus Rashford, Jadon Sancho a Bukayo Saka boli tými nešťastníkmi, na ktorých sa zniesla vlna primitívnej kritiky. Príspevky sprevádzali emotikony opičiek a banánov.

Twitter údajne do 24 hodín po finálovom zápase vo Wembley odstránil 1622 tweetov. Spoločnosť však tvrdí, že overenie totožnosti ich autorov by nijako neprispelo k zneužívaniu si­ete.

„Z trvalo zablokovaných účtov bolo až 99 percent ich majiteľov identifikovateľných,“ dodala platforma.

Polícia minulý týždeň zatkla jedenásť ľudí za incidenty na sociálnej sieti, pričom Twitter dodal: "Aj keď mnohí celkom správne zdôraznili globálny charakter konverzácie, je dôležité tiež uznať, že Spojené kráľovstvo bolo – zďaleka – najväčšou krajinou pôvodu rasistických príspevkov.

Britain England Italy 2020 Soccer Kate william Čítajte viac Rasizmus po finále rieši už aj princ. Môže zaň vraj aj premiér Johnson

„Od februára sme vylepšili nástroje na identifikáciu rasistického zneužívania a odstránili necelých 13 000 tweetov – z toho 95 percent bolo identifikovaných,“ dodali bossovia Twitteru.

Keďže nová sezóna v Anglicku sa sa začne už tento víkend, Premier League oznámila nové antidiskriminačné opatrenia, ktoré zahŕňajú vstupu na štadión pre všetkých hriešnikov, pričom šéfovia súťaže tvrdia, že spoločne s vládou pracujú na novom zákone na podporu ich snaženia.

K novým opatreniam sa prihlásilo všetkých 20 klubov – celoligové tresty budú uložené jednotlivcom, ktorí sa budú správať diskriminačne alebo urážlivo voči hráčom, zamestnancom, funkcionárom, správcom alebo fanúšikom, či už osobne alebo online.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Premier League #rasizmus