Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vráťte nám futbal, skandovali fanúšikovia v Trnave. Pozrite si video z pochodu

Rovnaké podmienky pre futbalových fanúšikov, aké platia na kúpaliskách, na koncertoch alebo v kinách požadovali vo štvrtok na pochode centrom Trnavy fanúšikovia Spartaka Trnava.

23.07.2021 09:51
SR Trnava Fanúšikovia Pochod Šport Sloboda TTX Foto: ,
Fanúšikovia počas pochodu za slobodu v Trnave.
debata (5)

Hlavnou ulicou išlo k futbalovému štadiónu asi 400 ľudí v červeno-čiernom oblečení. Skandovali heslá Slobodu fanúšikom a Vráťte nám futbal.

"Súčasné protiepidemické opatrenia nemajú žiadnu logiku. Každý víkend vidíte plné kúpaliská, plné koncerty, všade ľudia s pivom v ruke, nikto nekontroluje testovanie ani očkovanie,“ povedal o dôvodoch pochodu Peter z organizačného tímu, cituje ho web periodika Trnavský Hlas.

Je podľa neho nelogické, že na dvadsaťtisícový štadión môže ísť len tisíc ľudí, aj tí musia byť buď zaočkovaní alebo čerstvo otestovaní na COVID-19.

Inde takéto prísne opatrenia v súčasnej dobrej epidemickej situácii neplatia. "Chceme poukázať aj na to, že bez fanúšikov futbal neprežije,“ dodal.

Video

Organizátori z Ultras Spartak Trnava dopredu dôrazne upozorňovali, že ide o absolútne apolitické podujatie, žiadne politické strany sa na ňom neprezentovali.

Protest sa konal pred prvým zápasom 2. kvalifikačného kola Európskej konferenčnej ligy, v ktorom FC Spartak Trnava remizoval 0:0 s rumunským tímom Sepsi OSK z mesta Sfantu Gheorghe.

Favorizovaní hostia vyhrali na strely na bránku 7:1, ale ani raz nenašli recept na brankára Dominika Takáča.

Trnava síce mala niekoľko šancí, no gól sa im nepodarilo streliť. Stretnutie nedohral kapitán hostí Bogdan Mitrea, ktorý v 86. min uvidel druhú žltú a tým aj červenú kartu.

SR Futbal EKL 2.predkolo Trnava Sepsi TTX Čítajte viac Trnava remizovala, Žilina vyučovala. Dunajská Streda padla v Belehrade

"Snažili sme sa takticky pripraviť na súpera, aby sme eliminovali jeho silné stránky. Sepsi dokáže hrať viacerými systémami, čo sa potvrdilo, lebo v prvom polčase hrali inak ako v druhom.

Ten zápas aj tak vyzeral. Prvý polčas bol taktický, žiadna zo strán to neotvorila. V druhej polovici sa postupne zápas otváral a je škoda, že sme nedali gól, lebo najväčšiu šancu sme mali my.

Myslím, že gól by zápasu svedčal. Súhlasím s hosťujúcim trénerom, že pred odvetou je to otvorené,“ zhodnotil kouč domácich Michal Gašparík na oficiálnom webe Spartaka Trnava.

Spartak Trnava Čítajte viac Máme usporiadať bohoslužbu či koncert? V Trnave sa hnevajú, chystá sa pochod
5 debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #protest #Spartak Trnava