Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Máme usporiadať bohoslužbu či koncert? V Trnave sa hnevajú, chystá sa pochod

Vstup na športové podujatia bez podmienok a zrušenie kapacitných obmedzení na športových podujatiach budú vo štvrtok 22. júla v Trnave žiadať futbaloví fanúšikovia.

20.07.2021 16:42
Spartak Trnava Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava.
debata (7)

Spoločný pochod z Trojičného námestia k futbalovému štadiónu so začiatkom o 17.00 h organizuje zoskupenie fanúšikov Ultras Spartak Trnava.

Pochod sa koná v deň zápasu Európskej konferenčnej ligy (EKL) medzi Spartakom Trnava a rumunským tímom Sepsi OSK. Súboj 2. kvalifikačného kola EKL má na Štadióne Antona Malatinského výkop o 19.00 h

"Tento pochod je pre všetkých fanúšikov a ľudí vážiacich si slobodu. Bez rozdielu. Pozývame všetkých, úplne všetkých.

Aj z iných športov, iných klubov, zväzov, mládežnícke tímy, realizačné tímy, skrátka každého, kto neschvaľuje toto delenie ľudí a nezmyselné obmedzenia,“ pozývajú organizátori z Ultras Spartak Trnava.

Zároveň dodávajú, že nejde o akciu proti vláde alebo očkovaniu. Pochod má byť apolitický, o akúkoľvek politickú propagáciu nemajú jeho organizátori záujem.

Ultras Spartak Trnava poukazujú na to, že vstup bez obmedzení je na koncerty, kúpaliská a rôzne iné hromadné akcie.

Na futbal však fanúšikovia potrebujú výsledok testov na COVID-19 alebo potvrdenie o zaočkovaní.

Podľa aktuálne platných usmernení môže byť na štadiónoch maximálne 1000 divákov bez ohľadu na veľkosť štadióna. A ľudia musia byť buď zaočkovaní, čerstvo negatívne otestovaní alebo po prekonaní ochorenia COVID-19.

Na stránke Spartaka Trnava sa objavilo aj stanovisko s podpísaným riaditeľom klubu Milanom Cuninkom.

"Logika je práve to, čo chýba všetkým rozhodnutiam od začiatku pandémie. Čo sa niekde môže, to je inde zakázané. Skutočne máme pred zápasom usporiadať bohoslužbu alebo cez polčas koncert, aby sme ukázali, že šport je v našej spoločnosti diskriminovaný?!

Alebo máme začať trieskať po stoloch, keď vidíme, že s dialógom a argumentami je to ako s tým povestným hrachom a stenou?

V mene prvoligového klubu, ktorý okrem profesionálneho tímu zastrešuje viac ako štyristo detí, to už takto ďalej nechceme!

Požadujeme rovnaké podmienky ako ostatné oblasti spoločenskej sféry. Šport je nezanedbateľným prispievateľom do štátnej kasy. Profesionálne sa mu venujú stovky ľudí, amatérsky možno milióny a tí zvyšní by mali.

Nechceme, aby sa zničili niekoľkoročné väzby a pretrhli návyky len kvôli tomu, že medzi tými, ktorí o tom rozhodujú, sú zlenivení populisti," odznelo vo vyhlásení, ktoré si môžete prečítať tu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava