Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odveta ako finále. Gašparík po prehre na Malte: Som si istý, že postúpime

Futbalisti Spartaka Trnava nezvládli na Malte úvodný zápas novej európskej súťaže - Konferenčnej ligy.

07.07.2021 16:08
Malta SR Futbal EKL 1.predkolo Mosta Trnava Foto: ,
Radosť hráčov Mosty po víťazstve nad Trnavou.
debata (2)

Nad ich sily bol FC Mosta, ktorý im v prvom polčase v rozpätí dvanásť minút strelil tri góly a stačilo mu to na víťazstvo 3:2 (3:1).

„Inkasovali sme prvý gól a mužstvo sa neuveriteľne splašilo. Pätnásť minút to bola totálna dezorganizácia, urobili sme hrubé chyby v defenzíve,“ komentoval trnavský tréner Michal Gašparík.

Mikovič: Nebude to také ľahké

Jeho zverenci sa potom usilovali zachrániť zápas, v závere prvého polčasu Twardzik znížil z penalty, ale v slabom výkone pokračovali aj po prestávke a nepodarilo sa im aspoň vyrovnať.

Jedenásť minút pred koncom Mikovič iba zmiernil prehru. Trnavčania teraz veria, že v odvete náskok súpera zlikvidujú a postúpia do 2. predkola.

„Napriek tejto prehre som si istý, že do ďalšieho kola postúpime,“ tvrdí Gašparík.

Spartak Trnava Čítajte viac Veľká bieda. Trnava prehrala na Malte, nebola ďaleko od debaklu

Martin Mikovič sa domnieva, že mužstvo prespalo prvý polčas, ale aj v ďalšom priebehu mu chýbal väčší pokoj.

„Myslel som si, že nám prvý gól viac pomôže,“ zdôraznil trnavský kapitán, po chybe ktorého padol v 23. minúte vedúci gól súpera.

Verí, že Spartak ukáže na budúci týždeň krajšiu tvár a predstaví sa aj v ďalšom kole, ale v prognózach bol opatrnejší.

"Nikto si nevie predstaviť, že by sme vypadli, ale videli ste, čo sa stalo v prvom zápase.

Nebude to také ľahké, ako sme si mysleli, musíme byť koncentrovaní a brať odvetu s plnou vážnosťou, ako by to bolo finále,“ vyjadril sa v rozhovore na klubovej stránke.

Odveta sa uskutoční na trnavskom štadióne o týždeň vo štvrtok.

Staňo: Sme dobre pripravení

V Konferenčnej lige sa vo štvrtok predstavia aj futbalisti MŠK Žilina. Pod Dubňom privítajú Dila Gori, tretí tím gruzínskej ligy.

Žilinčania absolvovali desaťdňové sústredenie v Kranjskej Gore. V jeho závere v generálke na nový ročník odohrali prípravný zápas s Rijekou, skončil sa remízou (2:2).

„Pred zápasom s Dila Gori sme videli, že sme dobre pripravení, čo nám dodáva potrebný optimizmus,“ vyhlásil tréner Pavol Staňo.

Oba góly do siete Rijeky dal Vahan Bičachčjan, s troma presnými zásahmi najlepší strelec v príprave.

„Proti Rijeke sme podali dobrý výkon, škoda, že sme ho nedotiahli do víťazného konca. Verím, že sme pripravení na Konferenčnú ligu a lepší výsledok vybojujeme vo štvrtok,“ vyhlásil arménsky reprezentant v rozhovore pre klubový web.

Dila Gori v posledných dvoch ročníkoch európskych súťaží neprešla cez prvého súpera, jej lepšie výsledky na medzinárodnej scéne sú staršieho dátumu.

Na štvrtkový zápas, ktorý sa začne o 18.45, môže prísť len 500 divákov. Predkupné právo na vstupenky mali majitelia permanentiek, zvyšná polovica išla do voľného predaja.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Spartak Trnava