Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Načo mu bolo také auto? Hamšíkov otec nechápal, keď si jeho syn kúpil Ferrari

Marek Hamšík je najväčšou futbalovou postavou Slovenska v ére samostatnosti.

23.06.2021 09:40
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (14)

Stále pri všetkých veľkých udalostiach. Postupoch na MS i ME. Čo však bude po kariére? V rozhovore pre denník Šport niečo naznačil jeho otec Richard.

Rodák z Banskej Bystrice sa pred pár dňami upísal tureckému Trabzonsportu. Zmluvu má na dva roky. „Oznámenie nechám na neho, no dovolím si povedať, že Trabzonspor bude jeho posledný klub,“ zamyslel sa Hamšík st.

O služby slovenského kapitána vraj prejavilo záujem aj Schalke 04, niečo sa črtalo aj v Katare, no zainteresovaní chceli riešiť prestup až po Eure. Hamšík sa tak rozhodol pre Turecko. „Volali mu majiteľ, prezident i tréner klubu. Dali mu ponuku, ktorá sa pred 34. narodeninami neodmieta. Chcú to postaviť okolo Mareka a zabojovať o titul,“ vysvetľuje Richard Hamšík.

V otvorenom rozhovore priznal, kedy sa na svojho syna nahneval. Bolo to vraj len jedinýkrát, aj to viac s úsmevom, ako vážne. „Keď už mal veľa peňazí a kúpil si Ferrari. Načo mu bolo také auto? (smiech) To však vravím v rámci srandy. Uvedomil som si, že k takýmto veľkým športovcom patria aj drahé autá,“ uškrnul sa.

Neobišiel ani tému tetovanie. „Už od pôsobenia v Bratislave sme si zvykali, odmala inklinoval k takýmto somarinám (smiech). Aj tetovaní ľudia s extravagantnými účesmi sú slušní. Na niekoho to môže pôsobiť arogantne, no je to len obal. Dôležité je jadro a to má Marek čisté,“ doplnil.

A čo bude po kariére? V Neapole túžia, aby Marekiaro zasadol na niektorú z funkcionárskych stoličiek, ale všetko zrejme bude napokon inak.

„Život po futbale si predstavuje skôr na Slovensku. Má viacero fungujúcich biznisov, no najviac sa vidí vo svojej futbalovej akadémii v Banskej Bystrici. Chce ju viesť a trénovať deti,“ dodal Richard Hamšík pre denník Šport.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Richard Hamšík