Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss: Ja už neoslavujem. Jeho syn: Oslávim to aj za vás, pán tréner

Futbalisti Slovana Bratislava získali desiaty Slovenský pohár v ére samostatnosti a obhájili minuloročné double, čo sa im nikdy doteraz nepodarilo.

20.05.2021 09:41
Weiss Foto:
Otec a syn. Vladimír Weiss st. a Vladimír Weiss ml.
debata (1)

Vo finále na bratislavskom Tehelnom poli zdolali MŠK Žilina 2:1 po predĺžení.

„Finále je špecifické, nie vždy vyhrá ten lepší. Vieme a musíme hrať lepšie. Toto by na Európu nestačilo,“ komentoval zápas tréner Vladimír Weiss.

SR Bratislava šport futbal SP finále Slovan Žilina BAX Čítajte viac Žilinský kapitán plakal pred kamerami. Weiss hovoril ako futbalový džentlmen

V Slovane nastúpil len pred týždňom a už pred finálovým zápasom požiadal zástupcov médií, aby jeho meno s prípadným úspechom nespájali.

Nezúčastnil sa s mužstvom ani na preberaní pohára a medailí bezprostredne po finálovom stretnutí.

"Bol som tu len jeden zápas, považoval by som to za neetické. Ja si na také veci už ani nepotrpím. Päť minút po finále som bol v sprche, spadol zo mňa stres.

Hráčom som povolil malú oslavu, ja už niekoľko rokov neoslavujem vôbec. O chvíľu idem domov," vravel na tlačovej besede.

„Ja to oslávim aj za vás, pán tréner,“ ponúkol sa jeho syn. „O tom nepochybujem…“ uzavrel rodinnú debatu tréner.

Finále bolo otvorené do samého záveru. Aj napriek tomu, že Minárik už v 26. minúte potiahol za dres unikajúceho Hentyho a videl červenú kartu. Žilinčanov to nezlomilo, aj v oslabení sa vzápätí Kiwiorovým gólom ujali vedenia a celý čas trápili favorita.

„Teším sa, že som dal vo finále gól, škoda, že nestačil. Dúfam, že ho dám aj nabudúce a stačiť bude,“ vravel Jakub Kiwior.

Slovan vyrovnal po hodine hry (Henty) a víťazný gól strelil Weiss z penalty za Kiwiorovu ruku. Verdikt rozhodcu Kráľoviča potvrdil VAR.

„Som hrdý na mojich zverencov. Dlhý čas sme hrali o jedného hráča menej a šliapali ako hodinky. Nezaslúžili sme si prehrať. Veril som až do konca, že môžeme vybojovať remízu. Nechýbali nám sily, ale viac šťastia,“ hodnotil žilinský tréner Pavol Staňo.

weiss Čítajte viac NÁZOR: Kmotríkovci sa s trénermi nepárajú. Weiss je šanca bez záruky

Weiss urobil po neúspešnom prvom polčase v prestávke dve zmeny, poslal na ihrisko Strelca a syna, ktorý patril k ústredným postavám ďalšieho priebehu.

Desať minút pred koncom aj on po druhej žltej karte predčasne opustil ihrisko. Po stretnutí sa ospravedlnil rozhodcom za protesty, za ktoré dostal žltú kartu. Druhú videl za faul.

Priznal, že deň pred zápasom mu penalty nešli.

„V takýchto momentoch si však verím. Hoci na tréningu som zo štyroch tri nepremenil. Ale cítil som sa dobre a som rád, že som pomohol mužstvu.“

Ocenil aj výkon súpera. „Bolo mi Žilinčanov ľúto, hrať skoro celý zápas o hráča menej bolo veľmi náročné. Keby sa to dalo, rozdelili by sme si s nimi trofej. Ale vyhrať mohol len jeden,“ vyhlásil Weiss mladší.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Jeho otec išiel po zápase do žilinskej šatne.

„Zagratuloval som Žilinčanom, každému hráčovi som podal ruku. Ukázali emócie i kvalitu. O rok budú silnejší, o to budeme mať ťažšiu úlohu. Musíme pridať vo všetkých sférach.“

Podľa bratislavského trénera bol najlepší hráč na ihrisku Rabiu.

„Bez neho by sme to ťažko zvládli, bol všade. Sľúbil som mu, že ak vyhráme, pustím ho po zápase domov, má pred sebou dlhý let a rodinu nevidel pol roka. Budem musieť takéto sľuby dávať aj ostatným, aby sa vymačkali ako on,“ uzavrel Weiss starší.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #ŠK Slovan Bratislava #Slovenský pohár #slovnaft cup #Vladimír Weiss