Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Žiline pohár nesedí, Slovan v ňom láme rekordy. Weiss: Nebude to prechádzka

Sú jasne najúspešnejšie futbalové tímy v ére samostatnosti. Slovan Bratislava a MŠK Žilina získali spolu osemnásť titulov (11 plus 7). Vo finále Slovenského pohára sa však v stredu stretnú len tretí raz.

18.05.2021 22:33
Slovan, Žilina, pohár, finále Foto: ,
Pohárové finále sa uskutoční na domácej pôde bratislavského tímu na Tehelnom poli.
debata

Najmä preto, že žilinskému tímu sa v Slovenskom pohári – Slovnaft Cupe tradične nedarí. Teraz zabojuje len o druhú trofej, Slovan o jubilejnú desiatu po rozdelení Československa a celkovo sedemnástu.

Futbalisti Slovana vyhrali obe predchádzajúce vzájomné finálové stretnutia so Žilinou a sú favoritmi aj tentoraz. Dôvodov je viac. Zápas sa uskutoční na domácej pôde bratislavského tímu na Tehelnom poli (výkop o 18.00).

V ligovej súťaži, ktorá vrcholí, nazbieral o 19 bodov viac ako Žilina. A v uplynulých dvanástich vzájomných ligových zápasoch, už viac ako tri roky, Žilinčania v lige slovanistov nezdolali…

Nový tréner Vladimír Weiss však očakáva náročný súboj.

„Finále nebude nijaká prechádzka, ale na zápas sa teším. Žilina má dobré mužstvo, mladých hráčov, vedia hrať futbal. Vidieť rukopis trénera Staňa, má svoju filozofiu.“

Weiss avizuje zmeny v zostave, drží sa sľubu, že chce dať šancu všetkým hráčom, potrebuje ich vidieť v akcii. Uplynulú sobotu v Zlatých Moravciach ho mrzelo, že niektorí zostali na lavičke (Nono, Medvědev…).

„Dostanú šancu vo finále pohára. Samozrejme, nevymením desať hráčov, ale aspoň dve-tri zmeny určite budú,“ sľubuje.

Žilinčania nastúpili naposledy v lige v Trnave, hrali v nedeľu, mali teda o jeden deň menej na oddych a prípravu pred finále.

„Urobili sme však všetko pre to, aby bolo o hráčov postarané a mohli byť pripravení na stredu v čo najlepšej kondícii,“ zdôraznil žilinský tréner Pavol Staňo.

Jeho zverencom dôležitý zápas proti Spartaku nevyšiel podľa predstáv, remíza 1:1 rozhodla, že skončia na štvrtom mieste v lige. Majú však teraz o motiváciu viac, môžu si v prípade finálovej výhry vybojovať miestenku v európskom pohári.

Inak sa o ňu môžu ešte uchádzať v baráži, v ktorej nastúpia tímy zo 4. až 7. miesta ligovej tabuľky na budúci týždeň.

Slovan je jasne najúspešnejším tímom v histórii Slovenského pohára. Po rozdelení Československa ho získal deväťkrát, len v troch finále našiel premožiteľa. V stredu môže šiesty raz vybojovať double, získal ho aj vlani, ale nikdy doteraz dva razy po sebe.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Žilinčania vyhrali pohárovú súťaž v roku 2012, keď až po predĺžení zdolali Senicu. V samostatnej ére boli vo finále štyri razy.

Predchodca súčasného klubu (ZVL) mal vo federálnych časoch takisto štyri finálové pokusy, všetky neúspešné.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava