Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan rokoval s Weissom, na lavičke sedel Milanič. Belasí sú vo finále

Futbalisti Slovana Bratislava sa prebojovali do finále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. V odvetnom semifinálovom zápase zdolali vo Zvolene banskobystrickú Duklu 3:1 (2:1).

05.05.2021 17:31
Jurij Medveděv, Ján Nosko Foto: ,
Slovanista Jurij Medveděv a Banskoystričania Ján Nosko s Kristiánom Lukáčikom ešte počas úvodného semifinálového zápasu.
debata

Vyhrali aj v prvom zápase na Tehelnom poli (3:0). Ich súperom bude MŠK Žilina, ktorý si vybojoval postup už v utorok. Finále sa uskutoční 19. mája na bratislavskom Tehelnom poli.

Semifinálová odveta bola z pohľadu boja o postup formalitou. Všetky štyri góly si pripísali hosťujúci hráči (vyrovnávajúci gól na 1:1 si nešťastne zrazil do vlastnej siete Abena).

Na lavičke belasých sedel ako hlavný tréner Darko Milanič, hoci v uplynulých dňoch už funkcionári rokovali o príchode jeho nástupcu Vladimíra Weissa. K prípadnej výmene sa klub zatiaľ nevyjadruje.

MŠK Žilina Čítajte viac Košice opäť vyfasovali so Žilinou. Mladý tím sa prebojoval do finále

„Splnili sme cieľ, dali sme rýchly gól a v tomto duchu sa niesol celý zápas. Sme šťastní, že sme vyhrali a postúpili do finále. Som spokojný aj s tým, že sme hrali dobre a ušetrili sme si energiu aj na najbližší dôležitý zápas s Dunajskou Stredou,“ komentoval tréner Darko Milanič v prenose RTVS.

V nedeľu proti druhému tímu najvyššej súťaže môže Slovan definitívne získať tretí titul v rade.

Slovinský tréner odpovedal aj na otázku týkajúcu sa jeho aktuálneho pôsobenia v bratislavskom tíme. „V tomto okamihu v tomto zápase som trénerom Slovana…“ reagoval diplomaticky.

Jeho súper na trénerskej lavičke Stanislav Varga zdôraznil, že Dukla sa teraz sústredí na záver druholigovej súťaže, v ktorej bojuje o postup a súboje so Slovanom považuje za cennú skúsenosť.

Čerstvé fotky z dnešného stretnutia ⚪⚪

Uverejnil používateľ MFK Dukla Banská Bystrica Streda 5. mája 2021

"Takéto zápasy nám ukážu viac ako mnohé iné. Samozrejme, netešia ma prehry, ale Slovan bol jasne lepší a zaslúžene postúpil do finále.

Pre nás bolo sviatkom s ním hrať," vyhlásil tréner banskobystrického mužstva, ktoré v predchádzajúcom pohárovom kole vyradilo veľkého favorita – dunajskostred­ský DAC.

Slovanisti dominujú v posledných rokoch nielen v lige, ale aj v pohárovej súťaži. Vybojovali si štvrtú finálovú účasť v uplynulých piatich sezónach a v tomto období boli stopercentní, vždy cennú trofej získali.

Vladimír Weiss Čítajte viac Zemetrasenie v Slovane. Trnava zlomila väzy Milaničovi, na scéne opäť Weiss

Len v roku 2019 vypadli už v 2. kole po administratívnej chybe (neoprávnený štart Ljubičiča) s Hornými Orešanmi.

O dva týždne budú obhajovať trofej. Aj ich finálový súper zo Žiliny si bez väčších problémov poradil s druhologistom. Najskôr vyhral na pôde FC Košice 4:2 a naplno bodoval aj v odvete na svojom trávniku – 4:1.

„Po prvom stretnutí bolo jasné, že súper to bude mať ťažšie, ale podal sympatický výkon,“ pochválil Košičanov žilinský tréner Pavol Staňo.

Slovan postúpil do finále Slovnaft Cupu, v ktorom sa stretneme s mužstvom MŠK Žilina. Finále sa odohrá 19. mája na Tehelnom poli.

Uverejnil používateľ ŠK Slovan Bratislava Streda 5. mája 2021

MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava 1:3 (1:2) – prvý zápas: 0:3, Slovan postúpil do finále
Góly: 8. Henty, 25. Ožbolt, 89. Lovat – 20. Abena (vlastný). Rozhodovali: Kišš – Vorel, Košecký. ŽK: Polievka, Migaľa, Jackuliak. Bez divákov. Dukla: F. Baláž – Lukáčik, Kupčík, Nosko, Migaľa – Snitka (76. P. Vajda), Richtárech (62. Willwéber) – Starší (62. Polievka), Gonda, Frimmel (62. Kvocera) – Vujošević (46. Jackuliak)
Slovan: Šulla – Medveděv, Abena (46. Laczkó), Bajrič, Pauschek – Daniel (70. Ratao), Nono, Rabiu (61. Habodasz), Weiss ml. (61. Lovat) – Ožbolt (76. D. Strelec), Henty

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Dukla Banská Bystrica