Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlatan pokračuje v Miláne, zarobí ďalšie milióny

Keď si Zlatan Ibrahimovič obliekal dres AC Miláno v roku 2011 ako 30-ročný, určite netušil, že to tak bude aj o desať rokov neskôr.

23.04.2021 11:57
Zlatan Ibra Foto:
Zlatan Ibrahimovič v drese AC Miláno.
debata

Švédsky útočník s dátumom narodenia 3. 10. 1981 predĺžil zmluvu s Milánčanmi do konca sezóny 2021/2022. Znamená zo, že na San Sire bude kopať do lopty aj po dovŕšení štyridsiatky.

Finančné detaily predĺženia kontraktu nezverejnili, ale talianske médiá odhadujú dohodu na úrovni doterajšieho platu 7 miliónov eur za sezónu.

„Sága pokračuje,“ komentoval Ibahimovič na Instagrame a pripojil fotku z podpisu zmluvy.

„AC Miláno je klub, za ktorý odohral Zlatan Ibrahimovič počas pôsobenia v Taliansku najviac zápasov. Dosiaľ ich bolo 130 a dosiahol v nich 84 gólov. Aj preto bude švédsky útočník pokračovať v nosení červeno-čierneho dresu aj v budúcej sezóne,“ píše sa vo vyhlásení AC Miláno na klubovom webe.

Futbalový svetobežník získal v ročníku 2010/2011 s AC Miláno taliansky titul a pridal aj víťazstvo v domácom Superpohári.

Aj po 10 rokoch so Zlatanom v zostave mali „rossoneri“ chvíľu našliapnuté na zisk Scudetta, ale neskôr sa pred nich v tabuľke dostal mestský rival Inter a šesť kôl pred koncom má náskok 10 bodov.

Zlatan Ibrahimovič Čítajte viac Zlatan má údajne podiel v stávkovej spoločnosti. Hrozí mu koniec kariéry

Skvelý útočník sa vrátil na San Siro v decembri 2019 ako voľný hráč, keď predtým pôsobil v americkom tíme MLS Los Angeles Galaxy.

V prvej sezóne aj góly Ibrahimoviča pomohli milánskemu tímu dostať sa na pozíciu s istotou účasti v Európskej lige.

Zároveň sa stal najstarším hráčom v histórii Serie A, ktorý v jednej sezóne dosiahol aspoň desať gólov. V aktuálnom súťažnom ročníku napriek zdravotným problémom, prekonanému koronavírusu aj kartovým trestom nastrieľal vo všetkých súťažiach 17 gólov a výrazne sa podieľa na tom, že AC Miláno drží pozíciu pre účasť v Lige majstrov prvýkrát od roku 2014.

Nedávno sa Ibrahimovič stal tretím aktívnym hráčom (po Cristianovi Ronaldovi a Lionelovi Messim), ktorý nastrieľal 500 gólov na klubovej úrovni.


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #AC Miláno #Zlatan Ibrahimovič