Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prekvapenie na úkor DAC. Slovan rozobral Petržalku

Futbalisti druholigového MFK Dukla Banská Bystrica postúpili do semifinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu.

14.04.2021 15:28 , aktualizované: 17:30
Dunajská Streda, smútok Foto: ,
Sklamaní futbalisti Dunajskej Stredy na archívnej snímke.
debata (1)

V stredajšom štvrťfinálovom stretnutí zdolali vo Zvolene fortunaligový klub DAC Dunajská Streda 3:2. V súboji o finále sa stretnú s ďalším druholigistom – MFK Košice, ktoré vyradili Trenčín po výhre 3:0.

Líder druhej ligy z Bystrice viedol od 2. minúty vďaka Ľubošovi Kupčíkovi, no ešte do polčasu vyrovnal Jannik Müller. DAC dokázal otočiť priebeh duelu, keď sa v 67. min presadil Danylo Beskorovajnij.

Vzápätí však vyrovnal Marek Frimmel a favorita v poslednej štvrtej minúte nadstaveného času šokoval Viktor Tóth, ku ktorému sa odrazila lopta od pravej žrde po priamom kope Frimmela.

V semifinále Slovnaft Cupu sa predstavia minimálne dvaja druholigisti. V utorok Košice zdolali Trenčín 3:0. V stredu bolo na programe aj posledné štvrťfinále medzi Slovanom Bratislava a FC Petržalka.

Štvrťfinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu
MFK Dukla Banská Bystrica – FK DAC 1904 Dunajská Streda 3:2 (1:1)
Góly: 2. Kupčík, 69. Frimmel, 90.+4 Tóth – 21. Müller, 67. Beskorovajnij

Nadpis ide sem…

Futbalisti obhajcu trofeje ŠK Slovan Bratislava postúpili do semifinále Slovenského pohára. V stredajšom domácom stretnutí štvrťfinále Slovnaft Cupu zdolali v mestskom derby FC Petržalka 5:1.

Medzi elitné kvarteto sa prebojovali aj MŠK Žilina a dvaja druholigisti MFK Dukla Banská Bystrica s FC Košice.

Štvrťfinále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu:
ŠK Slovan Bratislava – FC Petržalka 5:1 (3:0)
Góly: 13. Abena, 19. De Marco, 40. Strelec, 46. Daniel, 67. Holman – 79. De Marco (vlastný)

Prvú šancu favorita ešte hostia prežili, Sokol vyboxoval tvrdú strelu Nona. Domáci sa však vedenia ujali rýchlo, v 13. minúte sa po štandardnej situácii dostala loptu k Abenovi a ten halfvolejom otvoril skóre.

Onedlho vyšiel Slovanu signál z priameho kopu, Nono našiel na ľavej strane Rataa, po jeho hlavičkovom priťuknutí skóroval hlavou De Marco – 2:0.

Potom sa ozvali Petržalčania a takisto to bolo po priamom kope, v neprehľadnej situácii v šestnástke sa lopta niekoľkokrát poodrážala a skončila tesne mimo bránky. Na opačnom konci si De Marco nabehol na roh Nona a Sokol vytesnil jeho hlavičku na žrď.

Hosťujúci brankár neskôr ponúkol šancu súperovi nepresnou rozohrávkou, ktorú napravil zákrokom po strele Nona. V 40. minúte už inkasoval tretíkrát, Bajrič sklepol center Strelcovi a ten pohodlne zakončil do odkrytej siete.

Slovan mal jasný náskok a len minútu po zmene strán ho ešte zveľadil. Hneď v úvodnej akcii druhého polčasu Ratao našiel Daniela, ktorý zblízka upravil na 4:0.

Radosť hráčov Slovana. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Moha Radosť hráčov Slovana.

„Belasí“ aj za tohto stavu pokračovali vo festivale šancí, krížnu strelu Rataa zastavila až žrď a vzápätí Daniel nezužitkoval ponuku od De Marca, keď z niekoľkých metrov nenamieril do prázdnej bránky.

Petržalka sa sympaticky snažila aspoň o čestný zásah, Ružinského prinútil k zákroku Horvát. Namiesto toho prišiel piaty gól Slovana, v 67. minúte ho po takmer exhibičnej akcii Strelca s Ožboltom vsietil Holman.

Ružinský si poradil s technickým pokusom Gašparoviča a Hurný z dobrej pozície netrafil bránku, no Petržalka sa predsa len dočkala gólu. V 79. minúte Castellano prihral na hranicu päťky a De Marco si zrazil loptu do vlastnej siete – 5:1.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #DAC Dunajská Streda #MFK Banská Bystrica