Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín vyradil v pohári Trnavu, Košice a Petržalka fortunaligistov

Futbalisti AS Trenčín postúpili do štvrťfinále Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. V utorkovom osemfinálovom súboji v Topoľčanoch zvíťazili nad Spartakom Trnava 1:0 a vrátili súperovi sobotnú domácu prehru 0:1 z Fortuna ligy.

06.04.2021 13:26 , aktualizované: 18:35
Trenčín, Trnava Foto: ,
Tréner Trenčína Stijn Vreven upokojuje brankára Michala Kukučku v osemfinálovom zápase Slovnaft Cupu proti Trnave.
debata (1)

Jediný gól stretnutia strelil v 57. minúte Milan Corryn. Všetky zápasy osemfinále sa vzhľadom na pandémiu koronavírusu hrajú v štyroch vybraných dejiskách v „bubline“.

„Z môjho pohľadu to bol škaredý zápas. Prvý polčas bol v poriadku, v druhom sme prestali hrať futbal, ale túžba po víťazstve a postupe v našom mužstve bola veľká. Sme veľmi radi, že sme sa dostali do štvrťfinále,“ zhodnotil tréner Stijn Vreven v prenose na futbalnet.tv.

Kouč Trnavy Michal Gašparík poznamenal: "Bol to vyrovnaný zápas, rovnako ako súboje predtým. Trenčín bol o jeden gól šťastnejší. Do dnešného duelu sme dali všetko, ale nevyšlo nám to.

V prvom polčase súper využíval vietor, po zmene strán sme zmenili rozostavenie a boli aj aktívnejší. Po inkasovanom góle sa nám už ťažko niečo robilo so zápasom. Chalani to odbojovali, ale dnes sme si nevypracovali takú šancu, aby sme Trenčínu dali gól."

90' | KONIEC ZÁPASU | FULLTIME FC SPARTAK TRNAVA - AS TRENČÍN 0:1 (0:0) V osemfinále Slovnaft Cupu zvíťazili zverenci...

Uverejnil používateľ AS Trenčín Utorok 6. apríla 2021

Do štvrťfinále postúpila aj Petržalka, ktorá v Topoľčanoch zvíťazila nad fortunaligovým FK Pohronie 2:1.

Petržalka sa v Topoľčanoch dostala do vedenia v 22. minúte po penalte Lukáša Gašparoviča, ešte do prestávky však vyrovnal Petr Galuška. Víťazný gól strelil v 77. minúte Michal Obročník.

Končí aj ďalší fortunaligista zo Serede. Vo Zvolene vyhrali Košičania 4:2 po jedenástkovom rozstrele. Zápas sa po 90 minútach skončil bez gólov.

Víťazný zásah si pripísal v štvrtej sérii Matej Jakubek, v drese Serede nepremenili svoje pokusy hneď v úvode Stanislav Danko a potom štvrtý v poradí Ondřej Machuča.

SME VO ŠTVRŤFINÁLE! V druhom polčase sme si vypracovali niekoľko príležitostí, bohužiaľ, sme ich nepremenili....

Uverejnil používateľ FC Košice - oficiálna stránka Utorok 6. apríla 2021

Banská Bystrica zdolala Komárno 6:5 po jedenástkovom rozstrele. Duel sa v riadnom hracom čase skončil bez gólov.

V stredu sa uskutočnia zostávajúce štyri osemfinálové zápasy MFK Tatran Liptovský Mikuláš – ŠK Slovan Bratislava, MFK Ružomberok – FK DAC 1904 Dunajská Streda, FK Železiarne Podbrezová – MŠK Žilina a FC ViOn Zlaté Moravce – MFK Skalica.

Všetky súboje sa konajú na neutrálnej pôde – v Topoľčanoch, Senci či Zvolene.

Súboje štvrťfinále 52. ročníka Slovenského pohára sú na programe v stredu 14. apríla. Semifinálové stretnutia prídu na rad na 28.4. a 5.5, finále by sa malo hrať 19. mája.

Víťaz súťaže získa právo štartu v pohárovej Európe v sezóne 2021/2022. Aktuálnu edíciu futbalového pohára v jeseni 2020 prerušila pandémia koronavírusu a od marca 2021 ju dohrávajú už iba prvo a druholigisti.

Slovenský pohár – Slovnaft Cup – osemfinále:

Topoľčany
FC Spartak Trnava – AS Trenčín 0:1 (0:0)
Gól: 57. Corryn

FK Pohronie – FC Petržalka 1:2 (1:1)
Góly: 33. Galuška – 22. Gašparovič (z 11 m), 77. Obročník

Zvolen
FC Košice – ŠKF Sereď 0:0, v rozstrele 4:2

Senec
MFK Dukla Banská Bystrica – KFC Komárno 0:0, v rozstrele 6:5

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #AS Trenčín