Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kauza žije! Kamara je vraj stále otrasený, Čech údajne urazil aj jeho matku

Stredopoliar Glasgowa Rangers Glen Kamara je podľa svojho právnika stále otrasený incidentom so slavistom Ondřejom Kúdelom, ktorého po odvetnom osemfinále Európskej ligy obvinil z rasistickej urážky.

31.03.2021 19:42
Glen Kamara, Ondřej Kúdela Foto: ,
Glen Kamara v roztržke s Ondřejom Kúdelom.
debata (34)

Fínsky futbalista tmavej pleti to povedal v sobotu pri stretnutí so zástupcom UEFA, ktorý udalosti v Ibrox Parku vyšetruje. Ľutuje, že po kontroverznom momente pred koncom zápasu neopustil ihrisko.

„Keby som mohol vrátiť čas, odišiel by som z ihriska. Ale bol som plný emócií a nedokázal som myslieť jasne,“ citoval právnik Aamer Anwar Kamarovo vyjadrenie rozhlasovej stanici talkSPORT.

„Keď hrám, beriem to tak, že reprezentujem svoju rodinu a všetkých malých čiernych chlapcov, ktorí snívajú, že budú raz hrať za svoj tím. Takže Kúdela sa nepokúsil ponížiť len mňa, ale aj moju matku a moju rodinu. Takéto rasistické vyjadrenia od kohokoľvek je zlé, ale ešte odpornejšie je to od hráča, ktorý má byť profesionál.“

Kamara sa sťažuje, že ho incident stále poznamenáva a naďalej čelí útokom na internete.

„Zástupcovom UEFA povedal, že to neskončilo na trávniku, ale ďalej mu chodia rasistické urážky a vyhrážky na sociálnych sieťach. Hovoril, že slová toho hráča majú následky. Pán Kúdela bude musieť sledovať, aké to pre neho bude mať dôsledky a ako na to bude nazerať UEFA,“ povedal Anwar.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Ondřej Kúdela