Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Vyhodili ho kvôli onanovaniu. Slovákov preverí dvojmetrový vyvrheľ

Budí rešpekt i vášne. Má nesporné futbalové kvality, ale občas si nepotyká s tými ľudskými. Kapitán ruskej zbornej Arťom Dzjuba. Dvojmetrový vyvrheľ, čo preverí slovenských futbalistov.

29.03.2021 12:11
Arťom Dzjuba Foto:
Arťom Dzjuba.
debata (1)

Sokoli majú poriadne dolámané krídla. Po remízach na Cypre (0:0) a doma s Maltou (2:2) sa im pokojne môže stať, že po utorkovom súboji s Ruskom (20.45, prenos vysiela RTVS) stratia nádej na postup na majstrovstvá sveta 2022 do Kataru.

Ruský medveď nie je v H-skupine taký ťarbavý ako zverenci Štefana Tarkoviča. Práve naopak – ako jediný zo „slovenskej“ skupiny získal plný počet bodov.

Zvíťazil 3:1 na Malte, doma zdolal Slovinsko 2:1. Z piatich gólov Rusov strelil tri práve Dzjuba, spoločne s ďalšími deviatimi hráčmi najlepší strelec európskej časti kvalifikácie.

„Toto je kapitán a ruský tím, aký chceme vidieť,“ chválil Dzjubu i jeho kolegov ruský Championat. „Dzjuba je fenomén, génius, veľký hráč,“ pridal sa Sport-Express.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Dzjuba strelil do siete Jana Oblaka svoj 28. a 29. gól v drese. Od rozpadu Sovietskeho zväzu sa lepšie vodilo iba Aleksandrovi Keržakovovi.

Pravda, na svojich 30 presných zásahov potreboval 92 zápasov. Dzjuba strelil 29 v 49 stret­nutiach. Ak skóruje zajtra v Trnave, môže oslavovať hneď dve jubilejné méty.

"Užívam si tlak, pod ktorým sme. Okolo nášho tímu sa zlietli kritici, ale my sme ich umlčali, takže sa teším dvojnásobne.

Máme jasný cieľ, postup na majstrovstvá sveta," povedal po zápase so Slovinskom hlavný hrdina Dzjuba.

Takmer dvojmetrový futbalista (meria 196 centimetrov) je pre mnohých Rusov vzorom nezlomnosti. Vyrástol v akadémii Spartaka Moskva. Bol tam v rokoch 1997 – 2015, z toho prvom tíme pôsobil deväť sezón. Zväčša ako náhradník.

„Je to šanca, ktorú nemôžem prepásť,“ snažil sa priaznivcom Spartaka vysvetliť, prečo v roku 2015 prestúpil do Zenitu Petrohrad. Stretol sa tam napríklad so slovenským krídelníkom Róbertom Makom.

Napriek vysokej postave disponuje 32-ročný Dzjuba šikovné nohy. V kabíne má silné slovo a prirodzený rešpekt. Nie div, že po konci reprezentačnej kariéry Igora Akinfejeva ši Sergeja Ignaševiča prebral kapitánsku pásku.

„Cítim sa poctený a hrdý,“ hladkal ego najväčšieho európskeho národa.

V novembri minulého roka Rusov šokovalo video, na ktorom mal Dzjuba onanovať. Pred prípravným zápasom v Moldavsku dueloch Ligy národov s Tureckom a Srbskom sa objavilo sa na hráčovom instagrame. Účet si následne zablokoval.

„Na tomto zraze budeme bez Dzjubu. Verím, že Arťom si tieto problémy vyrieši a vráti sa k nám. Potrebujeme, aby bol stopercentne pripravený a koncentrovaný,“ vravel vtedy kouč Rusov Stanislav Čerčesov.

Zdá sa, že jeho slová padli na úrodnú pôdu a vyvrheľ Dzjuba je späť…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Arťom Dzjuba