Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stoičkov slávil minijubileum. Oprášili video, ako ho Cruyff učil skákať cez švihadlo

Christo Stoičkov oslávil 8. februára 55 rokov. Legendárny bulharský futbalista v časoch najväčšej slávy získal Zlatú loptu a Pelé ho zaradil medzi najlepších žijúcich hráčov sveta.

27.02.2021 10:15
Christo Stoičkov Foto: ,
Christo Stoičkov odovzdal v roku 2013 Zlatú kopačku Lionelovi Messimu.
debata

Po prestupe z CSKA Sofia do Barcelony sa kanonier z Plovdivu stal miláčikom katalánskych priaznivcov nielen výkonmi, ale aj častým kritizovaním konkurenčného Realu Madrid.

Takzvaný Tím snov, ktorého bol súčasťou, pod vedením holandského trénera Johana Cruyffa začiatkom 90. rokov vybojoval štyri ligové tituly, v roku 1992 sa tešil aj z Európskeho pohára majstrov.

Fanúšikovia si na toto obdobie spomenuli na sociálnych sieťach. Video z februára 1995 je dôkazom, že ani Stoičkov nebol vo všetkom perfektný.

V tom čase 29-ročnú hviezdu totiž na tréningu potrápilo skákanie cez švihadlo s prekríženými rukami a k slovu sa dostal pobavený Cruyff, ktorý zverencovi poskytol názornú ukážku, ako na to:

Bývalý obávaný útočník to možno zužitkoval aj v juniorke Barcelony, kde neskôr pôsobil ako tréner.

Ešte ako hráč opustil katalánsky tím v roku 1998 po nezhodách s vtedajším trénerom Louisom van Gaalom. Kariéru ukončil v americkom DC United po sezóne 2002/2003.

debata chyba
Viac na túto tému: #Christo Stoičkov