Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Palmeiras na MS klubov bez finále. Bol to podraz, zúrili v Bayerne po odlete

Futbalisti mexického tímu Tigres UANL zdolali v nedeľňajšom prvom semifinále MS klubov v Dauhe brazílsky Palmeiras 1:0.

07.02.2021 22:08
Tigres, MS klubov Foto: ,
Radosť futbalistov tímu Tigres UANL po postupe do finále MS klubov.
debata

Vôbec premiérovo sa tak vo finále tejto súťaže predstaví tím zo zóny Severnej a Strednej Ameriky (CONCACAF).

Rozhodujúci gól dal z pokutového kopu francúzsky útočník André-Pierre Gignac v 54. minúte. Druhý finalista vzíde zo súboja Al-Ahly Káhira – Bayern Mníchov, ktorý sa hrá v pondelok.

Palmeiras si účasť na turnaji vybojoval zásluhou triumfu v Cope Libertadores iba pred týždňom, no napriek tomu bol v zápase favoritom. Aktivitou však od úvodu sršal mexický klub.

Skóre mohol otvoriť v 5. minúte paraguajský útočník v jeho službách Carlos Gonzalez Espinola, no brankár Weverton sa zaskvel skvelým zákrokom.

Kľúčovou postavou duelu bol už 35-ročný Francúz Gignac. Nielenže dirigoval hru svojich spoluhráčov, no do prestávky mal aj sám dve sľubné šance, Weverton svoj tím podržal.

Po prestávke však už nedokázal zneškodniť Gignacov pokutový kop a mexický klub zaslúžene viedol. Palmeiras sa snažil vyrovnať, no vyloženú príležitosť si vypracovať nedokázal.

Futbalisti katarského tímu Al-Duhail vybojovali na domácom podujatí konečné piate miesto. Zdolali mužstvo z Kórejskej republiky Ulsan Hyundai 3:1.

MS klubov FIFA 2020

Semifinále:

Palmeiras Sao Paolo – Tigres UANL Monterrey 0:1 (0:0)
Gól: 54. Gignac (z 11 m)

O 5. miesto:

Ulsan Hyundai – Al-Duhail 1:3 (0:1)
Góly: 63. Jun Bit-Garam – 21. Edmilson Junior, 66. Muntari, 82. Almoez

Odchod Bayernu sa posunul

Odchod futbalistov Bayernu Mníchov do Dauhy skomplikovali problémy pri odlete z Berlína. Pôvodný odchod hodinu pred polnocou sa posunul o viac ako sedem hodín.

Bayern v piatok odohral duel na pôde Herthy Berlín (1:0) a po zápase sa mal presunúť do Kataru. Lietadlo však nedostalo povolenie na odlet.

„Namiesto plánovaného odletu o 23.00 sa posunul čas pred siedmu ráno,“ citovala agentúra DPA stanovisko klubu.

„Bol to podraz zo strany zodpovedných miest. Ani nevedia, čo vlastne nášmu klubu spôsobili,“ povedal pre internetový portál sport1.de predseda predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge.

Do pol druhej čakali Bavori na dráhe neúspešne na povolenie a následne sa vrátili do terminálu. Noc strávili na letisku a do Dauhy odleteli s medzipristátím v Mníchove, kde sa menila posádka, až ráno.

Podľa pravidiel nočnej leteckej dopravy muselo lietadlo odštartovať z letiska najneskôr minútu pred polnocou. Na novom berlínskom letisku Williho Brandta, ktoré otvorili v októbri 2020, totiž zatiaľ nie sú povolené štarty v noci.

Bayern začne na MS klubov FIFA v pondelok, keď sa v semifinále stretne s egyptským tímom Al Ahly.

Príjmy futbalových klubov v minulej sezóne Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Juventus: 397,9 milióna eur.
debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #MS klubov #Palmeiras