Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tragédia v Portugalsku. Futbalista skolaboval počas zápasu, o pár dní zomrel

Brazílsky futbalista Alex Apolinário z tímu tretej najvyššej portugalskej súťaže Alverca mal počas nedeľného zápasu proti Uniau Almeirim zástavu srdca a vo štvrtok zomrel v nemocnici. Mal 24 rokov.

07.01.2021 21:12
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Alverca Futebol SAD (@fcalverca)

Neprešla ani polhodina duelu, keď sa ofenzívny stredopoliar bezvládne zrútil na trávnik pri stredovom kruhu.

Niekoľko minút bol opatere zdravotníkov na hracej ploche predtým, ako ho sanitka previezla do nemocnice. Boj o jeho život pokračoval aj vo vozidle, kde museli použiť defibrilátor.

Apolinária udržiavali v umelom spánku, vo štvrtok však utrpel mozgovú smrť a klub následne zverejnil smutnú správu. Jeho predstavitelia prisľúbili poskytnutie pomoci a podpory rodine zosnulého hráča a oznámili zrušenie všetkých najbližších aktivít.

VIDEO: Tragický moment počas zápasu tretej portugalskej ligy

„Alex Apolinário si rovnako ako mnoho iných mladých ľudí chcel splniť svoje futbalové sny. Jeho pád na ihrisko, na ktorom robil to, čo miloval najviac, je jedným z okamihov, ktoré už nikdy nechceme vidieť,“ uviedol niekdajší rozhodca Pedro Proenca.

Hráči a realizačný tím Alvercy sa po informácii, že Apolinário je v stabilizovanom stave, chytili pri stredovom kruhu za ramená a modlili sa zaňho. Emotívna snímka obletela futbalový svet. Nádeje na zázrak sa však vo štvrtok rozplynuli.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa FC Alverca Futebol SAD (@fcalverca)

Prejavy sústrasti prišli aj od najslávnejších portugalských tímov Benficy Lisabon a FC Porto.

Apolinário sa narodil v Sao Paule, bol odchovancom akadémie Cruzeira.

Na sociálnych sieťach sa objavila aj videospomienka na jeden z vrcholov hráčovej kariéry z roku 2019. Za Alvercu skóroval pri pamätnej výhre nad Sportingom Lisabon 2:0:

debata chyba
Viac na túto tému: #Alex Apolinário