Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď Messi nepozval na svadbu Maradonu. Ten mu poslal jasný odkaz

Argentínčania na dve legendárne desiatky nedajú dopustiť a často ich porovnávajú.

10.12.2020 07:59
Lionel Messi, Diego Maradona Foto: ,
Lionel Messi a Diego Maradona na MS 2010.
debata

Krajina sa ešte dlho bude spamätávať zo šokujúceho úmrtia futbalovej ikony Diega Maradonu. Jeho krajan a reprezentačný zverenec z MS 2010 Lionel Messi mu viackrát vyjadril obdiv.

Hviezdny kapitán Barcelony nedávno, ešte pred tragickou správou, zdôraznil, že Maradona je najlepší: „Aj keby som hral milión rokov, ani by som sa k nemu nepriblížil. Nieže by som to nechcel. On je však najväčší hráč, aký tu kedy bol.“

Médiá smutnú správu odľahčili príhodou, o ktorej vo veľkom informovali v júli 2017.

Išlo o ostro sledovanú svadbu Messiho a Antonelly Roccuzzovej v hráčovom rodnom Rosáriu. Aj keď nechýbalo viacero hviezd z argentínskeho reprezentačného tímu či Barcelony (pár mal dovedna 260 hostí), Maradona pozvánku na slávnosť nedostal.

Svadba Lionela Messiho v Argentíne (júl 2017) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Mladomanželia Lionel Messi a Antonela Roccuzzová.

V tom čase sa zdržiaval v Rusku na Pohári konfederácií FIFA a čakalo ho stretnutie s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Krajanovi poslal odkaz.

„Gratulujem Messimu, vie, ako veľmi ho mám rád. Svadobná pozvánka pre mňa sa asi niekde stratila, ale môj názor sa kvôli tomu nemení. Je to skvelý športovec a výnimočný chlapík," uviedol vtedy Maradona v rozhovore pre Sovietskij Sport.

Aj keď s Messim nebol v každodennom kontakte, ich vzťahy boli dobré. Maradona to potvrdil aj po kritike v prehratom finále juhoamerického šampionátu v Čile, keď Messi zlyhal v penaltovom rozstrele a oznámil koniec v reprezentácii. Nakoniec však k nemu neprišlo.

Život Diega Maradonu Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Diego Maradona na tréningu SSC Neapol.

„Pre mňa je Messi víťaz,“ odkázal v júni 2016 Maradona všetkým "mudrlantom, ktorí ani nepričuchli k futbalovej lopte“.

Napriek obdivu k Messimu trval na tom, že jeho tím z roku 1986 bol lepší ako ten vtedajší. „My sme nehrali proti Čile. Namiesto toho sme porazili Nemecko. Tým chcem povedať, aký je rozdiel medzi týmito dvoma mužstvami,“ dodal Maradona.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Lionel Messi #Diego Maradona