Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dráma v Lige majstrov. Lučenec gólom 91 sekúnd pred koncom postúpil

Futsalisti Mimelu Lučenec zvíťazili v sobotu v lotyšskej Jelgave nad domácim majstrom FC Petro-w Jelgava 4:3 po predĺžení v predkole Ligy majstrov 2020/2021.

28.11.2020 14:24
futsal Foto:
Ilustračné foto
debata

Zverenci trénera Mariána Berkyho sa tak kvalifikovali do šestnásťfinále prestížnej súťaže, ktorého žreb sa uskutoční 9. decembra. Zápasy tejto fázy sú potom na programe 12.-17. januára 2021.

FC Petro-w Jelgava – Mimel Lučenec 3:4 pp (3:3, 1:2)
Góly: 11. a 40. Sens, 34. Babris – 7. a 49. Serbin, 14. Brunovský, 23. Rafael, ŽK: Babris, Šustrovs – Záruba, Grcič, rozhodovali: Pawlovski, Gundler (obaja Nem.)
zostava Lučenca: Oberman – Grcič, Serbin, Brunovský, Čeřovský – Rafael, Kyjovský, Záruba, Směřička – Wellington, Greško, Fehérvári, Petík

Lučenec bol lepší aj napriek tomu, že na Slovensku sa pre koronavírus nehrá extraliga a tréningy sú v obmedzenom režime. Už v dvanástej sekunde kopal penaltu lučenecký Rafael, no nepremenil ju. Hostí ale dostal nekompromisnou strelou do vedenia Serbin v 7. minúte.

Domáci po rýchlej akcii vyrovnali vďaka Sensovi, ale Lučenec opäť udrel v 14. minúte. Brunovský krásnou pätičkou rutinérsky prekabátil domáceho brankára. Pár sekúnd pred koncom prvého polčasu ešte Serbin bombou takmer zlomil brvno domácej brány. V druhom polčase mal Lučenec tiež prevahu, ale doplatil na premárnenie mnohých šancí.

Rafael v 23. minúte síce zvýšil na 3:1, ale po peknej individuálnej akcii domáci Barbis v 34. minúte duel zdramatizoval. Domáci v závere logicky siahli k hre bez brankára, čo Lučenec neustál, keď inkasoval po strele Sensa šesť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času. Muselo sa tak predlžovať 2×5 minút.

Lučenec prežil viaceré dobré šance Jelgavy a 91 sekúnd pred koncom druhého predĺženia rozhodol o postupe druhým gólom v zápase Serbin, ktorý chladnokrvne zblízka prekonal domáceho brankára.

debata chyba
Viac na túto tému: #lučenec #futsal