Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Messi, Ronaldo aj Neymar. Tento rok môžu zostať bez trofeje

V jedenásťčlennej nominácii na najlepšieho futbalistu roka 2020 nechýbajú Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, Robert Lewandowski, Neymar či kvarteto hráčov FC Liverpool.

25.11.2020 14:36
Cristiano Ronaldo, Lionel Messi Foto: ,
Fanúšikovia s maskami Cristiana Ronalda a Lionela Messiho.
debata

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zverejnila menoslov, z ktorého vzíde víťaz počas decembrového ceremoniálu Best FIFA Football Awards.

Úradujúceho víťaza Ligy majstrov FC Liverpool zastupujú Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Sadio Mané a Thiago Alcántara, medzi trénermi mužských kolektívov aj Jürgen Klopp. Informácie priniesol oficiálny web FIFA.

Okrem jedenásťčlenných nominácií na najlepšieho hráča a hráčku FIFA zverejnila aj šesťčlenné zoznamy finalistov bojujúcich o ceny pre najlepšieho brankára a brankárku. Známy je aj užší okruh ašpirantov na cenu pre najlepších trénerov, aj jedenásť kandidátov na cenu o najkrajší gól v roku 2020.

Víťazi jednotlivých kategórií vzídu z kombinovaného hlasovania kapitánov a trénerov reprezentácií celého sveta, internetovej voľby fanúšikov a zohľadnený bude aj výber viac ako 200 novinárov. Hlasovanie potrvá od 25. novembra do 9. decembra 2020. vyhlásenie najlepších sa uskutoční 17. decembra.

HRÁČI
Muži: Thiago Alcántara, Cristiano Ronaldo, Kevin de Bruyne, Robert Lewandowski, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar, Sergio Ramos, Mohamed Salah, Virgil van Dijk
Ženy: Lucy Bronzová, Delphine Cascarinová, Caroline Grahamová Hansenová, Pernille Harderová, Jennifer Hermosová, Ji So-yun, Sam Kerrová, Saki Kumagajová, Dzsenifer Marozsanová, Vivianne Miedemová, Wendie Renardová

TRÉNERI
Muži: Marcelo Bielsa, Hans-Dieter Flick, Jürgen Klopp, Julen Lopetegui, Zinedine Zidane
Ženy: Lluis Cortes, Rita Guarinová, Emma Hayesová, Stephan Lerch, Hege Riiseová, Jean-Luc Vasseur, Sarina Wiegmanová

debata chyba