Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel zopsul Valjentovho manažéra za kritiku trénera Tarkoviča

Uplynulé tri zápasy slovenských futbalistov, v ktorých si vybojovali účasť na ME, ale napríklad vyhoreli v Česku v dueli Ligy národov, stále rezonujú.

25.11.2020 09:56
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel ukončil reprezentačnú kariéru pred štartom kvalifikácie na ME 2020.
debata (3)

Po tom, ako sa hráčsky agent Martina Valjenta – Andrej Augustín – pustil do trénera národného tímu Štefana Tarkoviča, sa do prestrelky zapojil v tradičnom stĺpčeku denníka Šport aj bývalý kapitán Martin Škrtel.

Pre pripomenutie, čo nasledovalo stretnutiach reprezentácie.

Riaditeľ AA Sports Management a hráčsky agent SEG Football Augustín poukázal na fakt, že nový tréner Tarkovič v troch zápasoch neposlal stopéra Malorky Valjenta na ihrisko ani raz.

Augustin pripomenul, že v tom čase odohral druholigista ďalšie dve stretnutia, ale klub ho aj napriek tomu uvoľnil pre potreby národného mužstva.

„V klube je uznávaný a milovaný, v reprezentácii spochybňovaný a prehliadaný,“ dodal na adresu svojho klienta.

Vzápätí sa pustil aj do kritiky Valjentových spoluhráčov. Servítku pred ústa si nedal pri Albertovi Rusnákovi.

"Nuž, niekomu nestačí hrať ani La Ligu na najvyššej úrovni a niekto sa môže prechádzať šesť zápasov napríklad na pravom krídle a hrá stále.

Tak keď toto chceme, tak potom celému tomuto zhnitému Slovensku gratulujem. Čo Rusnák dáva reprezentácii?" opýtal sa Augustin.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

Škrtelovi sa takáto kritika vôbec nepáčila, podľa neho Augustín zašiel priďaleko.

„Po skončení reprezentačného zrazu som zachytil jeho vyjadrenie. Zaznela z jeho strany kritika na adresu trénera, tých, čo v zápasoch nastúpili, ako aj vedenia zväzu. Každý má právo vysloviť svoj názor, ale myslím si, že to z jeho strany nebolo správne. V dnešnej dobe sú agenti dôležití, je ťažké zrealizovať podpis zmluvy bez ich vkladu a zásahu,“ začal opatrne skúsený obranca tureckého majstra.

„Vo futbale majú silnú pozíciu, ale musia existovať hranice o konci ich vplyvu. Každý by si mal uvedomiť, že tréner je zodpovedný za to, kto v zápase nastúpi, je zodpovedný za výsledky a výkony. On má svoje predstavy, vidí hráčov v tréningovom procese a potom ich nasadzuje do jednotlivých duelov. Nikto nepochybuje o kvalitách Martina Valjenta,“ zamyslel sa Škrtel a pokračoval aj ďcalej.

„Martin ich ukazoval naplno v minulej sezóne španielskej La Ligy, pravidelne hráva aj teraz v druhej najvyššej súťaži po vypadnutí Mallorcy a vždy si svoju pozíciu zastal aj v reprezentácii. Keď vtedy hral, nemal som pocit, že by agent vyslovene chválil reprezentačné­hotrénera za výber zostavy. Prečo má teraz potrebu kritizovať a kopať okolo seba?,“ dodal na zaver.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Martin Valjent