Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel tréner, ktorý doviedol Trnavu do semifinále Ligy majstrov

Vo veku 88 rokov piatok ráno odišiel na večnosť niekdajší futbalový tréner Ján Hucko. Ako hráč pôsobil v rodnom Dolnom Kubíne aj Bratislave, po skončení kariéry sa vydal na trénerskú dráhu.

20.11.2020 16:34
Ján Hucko Foto: ,
Ján Hucko sa trénerskej práci venoval 60 rokov.
debata (2)

Až trikrát viedol Slovan Bratislava, medzitým pôsobil ako kormidelník aj v Spartaku Trnava, Jednote Trenčín a egyptskom Zamaleku. Informáciu priniesol web trnavskyhlas.sk.

Trnavu v ročníku 1968/1969 priviedol k československému titulu, Spartak vtedy obhájil ligové prvenstvo. Hucko sa v Trnave stal nástupcom legendárneho Milana Malatinského.

V ročníku 1969/1970 dosiahol Hucko so Spartakom úspech aj v Európe, tím priviedol až do semifinále Pohára európskych majstrov, ktorý bol predchodcom dnešnej Ligy majstrov. Trnavčania vtedy vypadli s holandským Ajaxom Amsterdam.

Po dvoch sezónach v Trnave sa Hucko vrátil do Slovana. Spolupracoval tiež s Jozefom Markom, Josefom Masopustom či Dušanom Galisom. Ani na sklonku života sa futbalu nevzdal a aj v roku 2020 bol poradcom pri výchove mládeže v bratislavskom klube FKM Karlova Ves.

Jeho syn Ivan Hucko sa tiež venuje futbalu, po skončení hráčskej kariéry (Slovan Bratislava, Trnava, Dukla Praha, Nitra) presedlal na trénerstvo a viedol aj Spartak Trnava, pracoval tiež ako asistent trénera pri seniorskej reprezentácii Bahrajnu a na Slovensku viedol reprezentačná sedemnástku.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Ján Hucko