Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Löwa v tíme bránia, no internet je krutý. Baví sa Barcelona aj Brazília

Bývalý tréner nemeckých futbalistov Jürgen Klinsmann sa zastal svojho nástupcu Joachima Löwa. Jeho zverenci utrpeli v utorňajšom zápase Ligy národov hanebnú prehru v Španielsku 0:6, podľa Klinsmanna to však nie je dôvod na výmenu kormidelníka.

18.11.2020 11:04
debata
Gólová radosť španielskych futbalistov a... Foto: SITA/AP, Miguel Morenatti
Španielsko, Manuel Neuer Gólová radosť španielskych futbalistov a prekonaný brankár Nemecka Manuel Neuer.

Löw prevzal nemeckú lavičku po MS 2006, o osem rokov neskôr doviedol mužstvo k titulu majstrov sveta, no v uplynulých rokoch nepridal výraznejší úspech. Naopak, MS 2018 sa skončili pre Nemeckom prepadákom, keď nepostúpilo zo skupinovej fázy.

Nedarí sa mu ani v Lige národov, keď v premiérovej edícii skončilo posledné v tabuľke 1. skupiny a v A-divízii ho udržala iba zmena formátu.

V tomto ročníku mali Nemci na dosah postup na finálový turnaj, no nielenže neudržali prvé miesto, v priamej konfrontácii so Španielmi utrpeli najhoršiu prehru od mája 1931.

Rovnakým výsledkom prehrali v prípravnom stretnutí s Rakúskom. V súťažnom zápase doteraz najhorší debakel zažili v skupinovej fáze MS 1954, keď podľahli Maďarsku 3:8.

„Nepotrebujeme nového trénera. Nevidím ani dôvod na paniku,“ povedal Klinsmann pre ESPN. Podľa jeho názoru je problém inde. Za nepresvedčivým výkonom vidí nedostatok vodcovstva na ihrisku:

„Najdôležitejšou otázkou je, kto je vodca. Okrem brankára Manuela Neuera sa za uplynulé dva roky týmto smerom nikto neposunul. A to je smutné, aj v utorok chýbal niekto, kto by po druhom-treťom góle zavelil do útoku.“

Klinsmann si myslí, že chýbajúcim článkom by mohol byť Thomas Müller, ktorý vlani vypadol z tímu v rámci generačnej výmeny.

Podľa Klinsmanna patrí k strojcom úspechu Bayernu Mníchov a pre mladých hráčov by bol prínosom aj v reprezentácii: „Leroy Sane a Serge Gnabry v Bayerne nasledujú Müllera a to je dôvod, prečo je Bayern taký úspešný. Ani neviem, kedy naposledy prehral v Lige majstrov.“

Bierhoff podržal Löwa

Reprezentačný riaditeľ Oliver Bierhoff po utorkovom zápase vyhlásil, že Löw má naďalej dôveru a s určitosťou zostane na lavičke až do konca budúcoročných majstrovstiev Európy.

„Áno. Tento zápas na tom nič nemení. Joachimovi Löwovi naďalej veríme, o tom niet pochýb,“ vyhlásil Bierhoff. Tím pod vedením Löwa vyhral iba tri z uplynulých ôsmich zápasov. „Je treba myslieť v dlhšom horizonte a dôkladne analyzovať každý zápas. Chceme byť na vrchole budúci rok na EURO,“ pripomenul riaditeľ nemeckého tímu.

Na sociálnych sieťach si fanúšikovia poriadne zgustli na nemeckej potupe. Pozrite si ich tvorbu.

Hviezdy Barcelony sledujú sladkú pomstu Španielov hráčom Bayernu

Ter Stegen sleduje, ako pribúdajú góly Neuerovi

Reakcia Brazílie, ktorá na MS 2014 okúsila nemeckú kanonádu

„Zastavte to, už sú mŕtvi“

Syn Nemecka Bayern Mníchov zdolal syna Španielska Barcelonu 8:2, rodičia sa neskôr stretli a prišla pomsta

debata chyba
Viac na túto tému: #španielski futbalisti #nemeckí futbalisti