Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss po dohode skončil na lavičke Gruzínska

Vladimír Weiss už nie je tréner futbalovej reprezentácie Gruzínska. S vedením tamojšej federácie sa dohodol na okamžitom ukončení kontraktu.

17.11.2020 08:16
Vladimír Weiss Foto: ,
Tréner Vladimír Weiss.
debata (2)

V stredajšom záverečnom dueli prebiehajúcej edície Ligy národov proti Estónsku v Batumi povedie národný tím doterajší kouč gruzínskej devätnástky Ramaz Svanadze.

Weiss priviedol Gruzíncov až do finále baráže o EURO 2020. V rozho­dujúcom súboji však jeho zverenci prehrali minulý štvrtok doma so Severným Macedónskom 0:1 a slovenský kouč bezprostredne po zápase avizoval koniec na lavičke.

Mužstvo ešte viedol v nedeľu v dueli Ligy národov s Arménskom (1:2). Jeho teraz už bývalý tím je momentálne v tabuľke 2. skupiny C-divízie na tretej priečke. Kontrakt mu mal vypršať 31. decembra.

„Po nedeľňajšom zápase s Arménskom sme viedli dlhý rozhovor s Vladimirom Weissom a spoločne sme dospeli k rozhodnutiu, že už nebude viesť gruzínsku reprezentáciu proti Estónsku. Chcem sa mu poďakovať za päť rokov spolupráce. Pod jeho vedením postúpila gruzínska reprezentácia do finále play off o európsky šampionát. Ďakujeme jemu a jeho spolupracovníkom za odvedenú prácu,“ citoval zväzového viceprezidenta Alexandra Iašviliho web Gruzínskej futbalovej federácie (GFF).

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

Spolu s Weissom skončili pri gruzínskej reprezentácii aj jeho slovenskí asistenti Boris Kitka, Jozef Kontír a kondičný tréner Roman Švantner. Gruzínsko viedol Weiss od marca 2016, podľa webu GFF mal v 47 zápasoch bilanciu 16 výhier, 15 remíz a 16 prehier.

„Výsledok je moja zodpovednosť, ale tak to vo futbale chodí. Celé Gruzínsko dúfalo, no prehrali sme. Súper bol lepší a zaslúžil si postúpiť na záverečný turnaj, kde mu želám veľa šťastia. Moja práca sa tu skončí po dvoch zápasoch Ligy národov, je smutné, že sa končí práve takto,“ povedal 56-ročný Weiss ešte po minulotýždňovej neúspešnej baráži so Severným Macedónskom.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss #gruzínski futbalisti