Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi o postup, Slováci o záchranu. Bratské derby bude mať silný náboj

Českí futbaloví reprezentanti zvíťazili v piatom vystúpení v 2. skupine B-divízie Ligy národov v Plzni nad Izraelom 1:0. V tabuľke sú so ziskom deviatich bodov na druhom mieste, na lídra zo Škótska strácajú bod.

15.11.2020 22:45 , aktualizované: 23:00
Česko - Izrael Foto: ,
Čech Jakub Brabec v súboji s Izrealčanom Eranom Zahavim.
debata

V stredu 18. novembra opäť v Plzni budú hostiť Slovákov, Izrael privíta Škótov. Tí prehrali v nedeľu v Trnave 0:1 so Slovákmi, ktorí stále živia šancu na záchranu.

Slovensko - Škótsko Fotogaléria - 7 fotiek Všetky fotky
Tréner Štefan Tarkovič burcuje svojich zverencov.

Český tím dostal do vedenia už v 7. minúte Darida, ktorý po peknej akcii a vyšachovaní obrany hostí dostal loptu do siete. Domáci mali v prvom polčase väčšie šance, no náskok nezvýšili.

V druhom dejstve mohol vyrovnať Zahavi, no nemal šťastie v zakončení. V 81. minúte videl červenú kartu hosťujúci Elhamed, ktorý zahral rukou v jasnej gólovej šanci. Česi si výhru postrážili a sú stále v hre o postup.

5. kolo LN 2020/2021, B-divízia, 2. skupina:
Česko – Izrael 1:0 (1:0)
Gól: 7. Darida, ŽK: Ondrášek (ČR), ČK: 81. Elhamed (Izr.). Rozhodoval: Jovanovič (Srb.), bez divákov.
ČR: Vaclík – Coufal, Kalas, Brabec, Matějů – Souček, Král – Masopust (62. Kopic), Darida (89. Dočkal), Jankto (82. Vydra) – Ondrášek (62. Krmenčík)
Izrael: Marciano – Peretz (72. Weissman), Tibi, Tawatha (46. Menachem) – Dasa, Natcho (46. Lavi), Golasa (86. Fani), Elhamed – Zahavi, Solomon – Bitton.

Belgičania zdolali Angličanov

Belgickí futbalisti zvíťazili v šlágri nedeľného programu Ligy národov v Bruseli nad Anglickom 2:0 a sú na dobrej ceste postúpiť na finálový turnaj.

V súboji 2. skupiny A-divízie rozhodli o triumfe „červených diablov“ Youri Tielemans a Dries Mertens a Anglicko si tak nezopakuje účasť na Final Four z prvého ročníka.

Belgičania odplatili Angličanom októbrovú prehru 1:2 a vedú tabuľku s 12 bodmi. V druhom súboji skupiny Dáni doma zdolali Island 2:1 vďaka dvom gólom Christiana Eriksena z pokutových kopov a na lídra strácajú dva body. O postupujúcom sa rozhodne v stredu, Belgicko bude Dánov hostiť v Bruseli.

Holandskí reprezentanti zvíťazili v 1. skupine A-divízie v Amsterdame nad Bosnou a Hercegovinou 3:1. Dostali sa priebežne na čelo tabuľky, po piatich kolách majú na konte 8 bodov. Na poste lídra však vydržali len do konca súboja Taliansko – Poľsko, ktoré v Reggio Emilii vyhrali domáci 2:0.

Taliani majú pred Holandskom náskok jeden bod, v záverečnom kole hostia Bosnu, Holandsko hrá v Poľsku. „Oranjes“ v prvom polčase profitovali z rýchlych gólov liverpoolskeho Georginia Wijnalduma, v druhom polčase zvýšil na rozdiel triedy Memphis Depay.

Po hodine hry len dve minúty po svojom príchode na ihrisko znížil Smail Prevljak. Bosna má na konte iba dva body a nedeľná prehra v Amsterdame pre ňu znamená zostup do B-divízie.

Poliaci, ktorí budú na EURO 2020 súperom Slovákov, inkasovali v 27. minúte, keď premenil penaltu Jorginho. V závere spečatil triumf domácich Domenico Berardi. Hostia dohrávali bez vylúčeného Jaceka Goralského.

debata chyba
Viac na túto tému: #UEFA Liga národov