Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďarský nájazd na profil Salzburgu: Budeme tvrdší ako kráľ Matej!

Covidová dráma so šťastným koncom. Cez víkend malo pozitívny test na koronavírus šesť z ôsmich reprezentačných futbalistov z tímu Red Bull Salzburg. Išli do domácej karantény a zvyšní hráči do tímovej izolácie.

10.11.2020 08:04
Dominik Szoboszlai Foto:
Dominik Szoboszlai.
debata

Maďarsku tak hrozilo, že vo finále baráže o postup na ME proti Islandu mu bude chýbať najväčšia hviezda Dominik Szoboszlai. Napokon sa k tímu pripojí.

Podľa výsledkov pondelňajšieho testovania sú všetci hráči negatívni, Salzburg tak podniká všetky kroky, aby hráči mohli zamieriť čo najskôr do národných tímov.

Najbohatší futbalisti planéty Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Paul Pogba - 85 miliónov dolárov.

Klub zároveň zisťuje, prečo malo to isté laboratórium v priebehu troch dní prinieslo odlišné výsledky. V piatok podľa testov nemali žiadneho pozitívneho hráča s pozvánkou do reprezentácie, cez víkend ich bolo šesť a v pondelok opäť ani jeden.

Ešte počas nejasnej situácie a hroziacej neúčasti Szoboszlaia, strelca gólu do slovenskej siete vo vlaňajšom kvalifikačnom zápase na európsky šampionát, maďarskí fanúšikovia obsadili sociálne siete klubu.

Portál Nemzeti Sport v pondelok popoludní informoval, že pod príspevkom Salzburgu oznamujúcim pozitívne testy bolo vyše 1000 komentárov.

Niektoré siahali do 15. storočia: „Pamätáte si, ako kráľ Matej obsadil Viedeň? Ak nepustíte Domiho, budeme ešte tvrdší.“

VIDEO: Čaká nás zápas roka, burcuje Marek Hamšík pred barážovým finále

Video

Klub sa snažil skrotiť vášne: „Ahojte, chlapci. Rozumieme vášmu postoju. Nejde o rozhodnutie, ktoré sme prijali my, ale o štandardný postup dohodnutý s úradmi. Celý tím (okrem infikovaných hráčov, ktorí sú už doma) išiel do karantény.“ Komentáre doplnil hashtag #freeSzoboszlai.

Dávku nevôle adresovali rakúskemu celku aj fanúšikovia Zambie, keďže by reprezentácii proti Botswane v kvalifikácii Afrického pohára národov chýbali Enock Mwepu a Patson Daka. Napokon však môžu byť pokojní, na štvrtkový duel by mali byť k dispozícii.

debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí futbalisti #Dominik Szoboszlai