Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi v nemom úžase. Jeden šéf bez rúška, druhý si kryl dvojitú bradu

Ľudia v Česku sa hnevajú. A zdá sa, že oprávnene.

09.11.2020 15:34
Miroslav Pelta Foto:
Šéf Jablonca Miroslav Pelta mal rúško na brade, majiteľ Brna sa vôbec neobťažoval.
debata (28)

Epidemiolóvia a vláda od nich vyžadujú, aby poctivo nosili rúška a ľudia vo funkciách si robia čo chcú. Nedávno takto médiá načapali ministra zdravotníctva Romana Prymulu, neskôr jedného z lídrov TOP 09 Miroslava Kalouska. Prymula pod tlakom verejnosti z funkcie odišiel.

Situácia v Česku zašla až tak ďaleko, že vláda na tri týždne zakázala profesionálny šport. Tento víkend sa súťaže bez divákov opäť rozbehli a ľudia sa nestačili čudovať. Vo futbalovom zápase Jablonca s Brnom, ktorý odvysielala Česká televízia, sa šéfovia oboch klubov vo VIPke rozprávali bez rúšok.

Pardón, ten domáci – Miroslav Pelta – ho mal aspoň na brade. Podľa českého bulváru si ním však zakrýval akurát tak dvojitú bradu.

„Takto páni bojujú proti šíreniu koronavírusu! Potom sa v Brne sťažujú, že majú 15 hráčov pozitívnych!“ zúril jeden z fanúšikov. „Pelta mal tú rúšku aspoň na brade, Bartoněk sa v uzavretom priestore ani neobťažoval,“ pridal sa druhý.

„Čo na to minister zdravotníctva Blatný a predovšetkým hlavná hygienička? Zatvoria štadión? Alebo snáď za trest celú ligu?“ opýtal sa český portál blesk.cz.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Pelta #koronavírus