Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Šilhavý a jeden z hráčov majú koronavírus. Do Škótska neodletia

Tréner českej futbalovej reprezentácie Jaroslav Šilhavý a jeden jeho zverenec mali pozitívny test na nový koronavírus.

12.10.2020 19:52
Jaroslav Šilhavý Foto: ,
Jaroslav Šilhavý (vľavo).
debata (1)

Neodcestujú na stredajšie stretnutie „slovenskej“ 2. skupiny B-divízie Ligy národov do Škótska (20.45 SELČ). Do glasgowského Hampden Parku povolá realizačný tím štyroch hráčov z náhradného mužstva kouča Davida Holoubka.

Česi majú problémy už do minulotýždňového zrazu, ochorenie COVID-19 im z mužstva vyradilo už osem futbalistov. V utorok však môže do Škótska odletieť pôvodne nominovaný výber bez Šilhavého a nemenovaného hráča.

"Pozitívnou správou po pondelkovom pretestovaní českej národnej reprezentácie je rozhodnutie hygienických autorít o tom, že sa v utorok do Škótska vydá pôvodne nominovaný A-tím.

Nebude sa to ale, bohužiaľ, týkať dvoch osôb, ktoré boli počas pretestovania pozitívni, konkrétne ide o jedného hráča a aj o hlavného trénera Jaroslava Šilhavého," píše sa na facebookovej stránke tamojšieho futbalového zväzu.

„Obaja dotyční boli umiestnení do karantény a riadi sa teda pokynmi príslušnej hygienickej stanice. Tím, ktorý sa doplní v túto chvíľu o ďalších štyroch hráčov z náhradného tímu trénera Holoubka na celkový počet 23 osôb, tak v Škótsku povedie asistent hlavného trénera Jiří Chytrý,“ dodáva zdroj.

Na nedeľňajšom víťaznom zápase LN v Izraeli (2:1) sa zúčastnilo osemnásť českých hráčov. Do kádra pribudne celkovo šesť reprezentantov, okrem štyroch náhradníkov zrejme aj tretí brankár Filipa Nguyen, ktorý figuroval v nominácii na minulotýždňové prípravné stretnutie na Cypre, ale do Haify necestoval z kapacitných dôvodov.

Okrem neho bude môcť prísť jeden hráč, ktorý zostal v izolácii a test na Cypre nepreukázal, či je nakazený, alebo nie. Do Izraela nešli ani kapitán Bořek Dočkal, obranca Filip Novák, stredopoliar Antonín Barák a útočník Adam Hložek. Traja z nich sú nakazení koronavírusom, u štvrtého dvakrát vyšli testy v Larnake nejednoznačne.

Česi podstúpili povinné testy nariadené Európskou futbalovou úniou (UEFA) v pondelok ráno po prílete z Izraela. Vyšetrenia absolvoval aj 23-členný náhradný tím, z ktorého tréneri vyberú štyri posily.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #českí futbalisti