Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool, Manchester, Arsenal. Slovákov vyzvú hviezdy Premier League

Tréner írskej futbalovej reprezentácie Stephen Kenny zaradil do nominácie na semifinále play off EURO 2020 proti Slovákom aj stredopoliara Jacka Byrnea zo Shamrocku Rovers.

29.09.2020 16:25 , aktualizované: 19:46
Andy Robertson Foto:
Andy Robertson z Liverpoolu.
debata

Íri po zápase v Bratislave 8. októbra nastúpia aj na dva súboje Ligy národov doma s Walesom a vo Fínsku.

Ak ostrovania prejdú cez Slovákov, vo finále baráže ME nastúpia proti úspešnejšiemu z dvojice Bosna a Hercegovina – Severné Írsko (12. novembra, vonku).

Kennyho výber sa stretne v nedeľu v Dubline, na Slovensko odletí v utorok. V 25-člennej nominácii je opäť Byrne, ktorý má na konte len dva zápasy z roku 2019.

„Jackovi sa darí, proti AC Miláno odohral dobrý zápas. V mužstve je na základe výkonnosti, zaslúži si byť v nominácii,“ povedal Kenny, ktorý osobne videl ako Byrne strelil v nedeľu v lige dva góly do siete Dundalku. Pre zranenie členku vypadol z tímu Troy Parrott.

Tréner Írska zatiaľ čaká na prvé víťazstvo na svojom poste, keď viedol tím zatiaľ v dvoch septembrových zápasoch LN. V Bulharsku sa zrodila remíza 1:1, doma prehral jeho tím s Fínskom 0:1.

„Som rád, že hráči v kluboch začali viac hrať od posledného asociačného termínu. Na Slovensku nás čaká ťažký zápas. Myslím si, že Slovensko malo smolu, že sa nekvalifikovalo priamo. Majú dobrý tím. Z nášho pohľadu sme vonku so súperom podobného rangu už nevyhrali niekoľko rokov. Takže musíme podať výnimočný výkon, aby sme dosiahli dobrý výsledok. Musíme sa zomknúť a pomôcť si, aby sa tam pokúsili vyhrať. Bude to ťažké, Slováci sú doma favorit,“ dodal Kenny.

Nominácia Írska na semifinále play off EURO 2020 so Slovenskom (8. októbra, NFŠ) a zápasy LN s Walesom a Fínskom:
Brankári: Darren Randolph (West Ham United), Caoimhin Kelleher (FC Liverpool), Mark Travers (AFC Bournemouth)
Obrancovia: Seamus Coleman (FC Everton), Matt Doherty (Tottenham Hotspur), Enda Stevens, John Egan (obaja Sheffield United), Darragh Lenihan, Derrick Williams (obaja Blackburn Rovers), Shane Duffy (Celtic Glasgow)
Stredopoliari: Conor Hourihane (Aston Villa), James McCarthy (Crystal Palace), Harry Arter (Nottingham Forest), Jeff Hendrick (Newcastle United), Alan Browne (Preston North End) Jayson Molumby (Brighton&Hove Albion), Jack Byrne (Shamrock Rovers), Robbie Brady (FC Burnley)
Útočníci: Callum Robinson (West Bromwich Albion), Callum O'Dowda (Bristol City), James McClean (Stoke City), Aaron Connolly (Brighton&Hove Albion), David McGoldrick (Sheffield United), Adam Idah (Norwich City), Shane Long (FC Southampton)

Nominovali aj Škóti

Tréner škótskej futbalovej reprezentácie Steve Clarke zverejnil 26-člennú nomináciu na semifinále play off EURO 2020 s Izraelom aj na dva zápasy Ligy národov s Českom a Slovenskom.

Sú v nej noví hráči Ryan Porteous a Ryan Fraser a po zranení sa vrátili aj Callum Patterson a Lawrence Shankland.

Krídelník Fraser z Newcastle United nahradil zraneného Jamesa Forresta a stopér Hibernians Porteous sa do prvého mužstva vyšvihol z reprezentácie do 21 rokov.

Vo výbere už bol v novembri 2019 na kvalifikačné zápasy ME s Cyprom a Kazachstanom, ale nenastúpil.

Škóti 8. októbra privítajú v prázdnom Hampden Parku Izrael, s ktorým sú aj v skupine LN. Ak uspejú, v novembrovej finále baráže sa stretnú s lepším z dua Nórsko – Srbsko vonku.

"Momentálne sa sústredíme iba na zápas s Izraelom. Je prvým z troch a musíme sa pripraviť čo najlepšie. Hráči sa tešia z významu duelu a vedia, že môžu trochu písať futbalovú históriu svojej krajiny.

Nemôže byť pred nami väčšia výzva a všetci sa tešíme," povedal Clarke. Škóti v septembrových dueloch LN remizovali doma s Izraelom 1:1 a potom v Olomouci zdolali narýchlo zložený český výber 2:1.

Po zápase s Izraelom opäť doma privítajú Slovákov aj Čechov. "Keď v takom krátkom čase musíme odohrať tri zápasy, potrebujeme viac hráčov.

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Je tu aj COVID-19, preto sme zavolali trochu viac hráčov. Iba pred pár hodinami som sa dozvedel, že Forrest bude chýbať pre zranenie, to ma mrzí.

Je to strata, ale aj šanca pre ostatných hráčov. Tiež ma mrzí, že sa všetky tri zápasy budú hrať bez divákov, futbal je šport pre nich.

Bolo by skvelé mať za sebou 50.000 fanúšikov, ktorí si kúpia lístok a budú nás povzbudzovať. Som si istý, že nájdu bezpečnejší spôsob ako nás podporiť.

V týchto časoch to jednoducho takto je, ale nič to neuberie z dôležitosti zápasov," dodal škótsky kouč.

Nominácia Škótska na semifinále baráže EURO 2020 s Izraelom a zápasy LN so SR a ČR:
Brankári: David Marshall (Derby County), Robby McCrorie (Livingston), Jon McLaughlin (Glasgow Rangers)
Obrancovia: Liam Cooper (Leeds United), Declan Gallagher, Stephen O’Donnell (obaja FC Motherwell), Scott McKenna (Nottingham Forrest), Ryan Porteous (FC Hibernian), Liam Palmer (Sheffield Wednesday), Andrew Robertson (FC Liverpool), Greg Taylor (Celtic Glasgow), Kieran Tierney (Arsenal Londýn)
Stredopoliari: Stuart Armstrong (FC Southampton), Ryan Christie, Callum McGregor (obaja Celtic Glasgow), John Fleck (Sheffield United), Ryan Fraser (Newcastle United), Ryan Jack (Glasgow Rangers), John McGinn (Aston Villa), Kenny McLean (Norwich City), Scott McTominay (Manchester United)
Útočníci: Oliver Burke, Oliver McBurnie (obaja Sheffield United), Lyndon Dykes (Queen’s Park Rangers), Callum Paterson (Cardiff City), Lawrence Shankland (Dundee United)

debata chyba
Viac na túto tému: #Liga národov #Euro 2020 #slovenskí futbalisti #írski futbalisti #škótski futbalisti