Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdy sme poriadne nahnevali, spomína strelec gólu do siete Barcelony

O jediný gól Púchova za Valdesov chrbát sa postaral Milan Jambor. "Bol to výnimočný zážitok," vraví 44-ročný bývalý futbalista.

24.09.2020 06:22
Milan Jambor Foto:
Milan Jambor v drese Púchova.
debata

Pomohol vám v kariére gól do siete Barcelony?

To ani nie, nemôžem tvrdiť, že ma niekam futbalovo posunul. Ale bol to skvelý pocit.

Na čo si okrem gólu z pamätného zápasu najviac spomínate?

Na skvelú atmosféru, plný štadión v Trnave. Diváci sa postupne priklonili na našu stranu, videli, že nielen bránime, ale chceme byť aj nebezpeční. Pre nás bolo sviatkom už to, že si s Barcelonou môžeme zahrať. Výsledok letel do sveta.

Váš gól má dnes sedemnásť rokov. Máte ho stále pred očami?

Samozrejme, bolo to v poslednej minúte. Brankár Bernady dobre zasiahol po akcii súpera, ihneď rozohral, lopta sa dostala k Breškovi, ktorý ju posunul pred bránku. Nabiehal som z posledných síl, ktoré mi ešte zostali a dorazil som ju do siete. Hrával som v defenzíve, nedával veľa gólov, o to vzácnejší bol proti Barcelone.

Spomenú si ešte na tento moment aj fanúšikovia?

Som prekvapený, ale áno. Ľudia mi tento gól často pripomenú. Nielen vtedy, keď je výročie. Utkvel im v pamäti.

Barcelona bola veľký favorit. Verili ste aspoň trochu, že máte šancu aj v odvete?

Senzácie sa rodia, možno sme si v kútiku duše aj pomysleli, že ju môžeme ešte potrápiť, či dokonca vystrelí motyka. Lenže tréner Štefan Zaťko bol pred dvojzápasom sledovať súpera v Barcelone, a keď sa vrátil, vravel nám – chlapci, s nimi sa nedá hrať… Bol to súboj Dávida s Goliášom, nemohli sme sa s Barcelonou v ničom porovnávať.

Napokon ste na Nou Campe schytali osem gólov…

To sa stane, aj Barcelona nedávno dostala osem od Bayernu. V plnej miere sa prejavila obrovská kvalita domácich hráčov. Bola to len otázka výšky skóre. Barcelonské hviezdy sme v Trnave poriadne nahnevali…

Ako si spomínate na pôsobenie v Púchove?

Ako na jedno z najkrajších, bol som tam viac ako štyri roky. Mali sme dobré mužstvo i podmienky, čo sa aj prejavilo – skončili sme v lige druhí, dva razy sme si zahrali vo finále Slovenského pohára. Ale rád spomínam na všetky kluby – aj na Prešov či Košice alebo Žižkov.

Teraz sa venujete trénerskej práci doma vo Svite, mužstvo hrá vo štvrtej lige. To vás aj uživí?

To nie, je to amatérsky futbal, len živoríme. Trénerstvo je pre mňa zábava, nijaká systematická činnosť. Som správca štadióna, to ma živí.

Máte talentovaného syna. Bude z neho špičkový futbalista?

To je ešte priskoro tvrdiť, má sedemnásť, dôležité bude, ako zvládne najmä prechod do kategórie dospelých. Pôsobí v Žiline, trénuje už s áčkom. Je hrotový útočník a v jeho kategóriách mu to gólovo sypalo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #fc barcelona #Milan Jambor #FK Matador Púchov