Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zvážte cestu do Budapešti. Neriskujme futbalové Ischgl, znie z Bavorska

Konanie európskeho Superpohára v Budapešti spochybnil tréner futbalistov Bayernu Hansi Flick i bavorský premiér Markus Söder.

22.09.2020 09:35
Štadióna Ferenca Puskása, Budapešť Foto: ,
Štadióna Ferenca Puskása v Budapešti.
debata

Zápas medzi víťazom Ligy majstrov Bayernom a úspešným z Európskej ligy Sevillou sa uskutoční už tento štvrtok (výkop o 21.00).

V Maďarsku však v uplynulých dňoch prudko stúpli nové prípady nákazy koronavírusom a nemecký Inštitút Roberta Kocha zaradil Budapešť na zoznam rizikových oblastí.

„Rozhodnutie o dejisku nie je na nás, ale je to ťažko pochopiteľné, s tým sa však musia zaoberať iní,“ citovala Flicka agentúra DPA.

Skvelý Bayern vyhral Ligu majstrov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Paríža St. Germain pri štadióne v...

Söder požiadal fanúšikovi mníchovského klubu, aby do maďarskej metropoly necestovali.

„Zakaždým mi zovrie žalúdok, keď pomyslím na Superpohár. Budapešť je rizikové miesto, musíme byť veľmi opatrní, nemôžeme riskovať, aby to bolo futbalové Ischgl,“ narážal na rakúske lyžiarske stredisko, jedno z ohnísk nákazy, ktoré začiatkom roka zohralo výraznú úlohu v šírení pandémie koronavírusu po celej Európe.

Zdôraznil, že priaznivci by mali ísť po návrate zo zápasu na Štadióne Ferenca Puskása do karantény. Vyzval ich, aby si znovu premysleli, či je táto cesta nevyhnutná, keďže Superpohár z pohľadu Bayernu nie je ani zďaleka najdôležitejší.

Pôjde o prvé stretnutie pod hlavičkou UEFA od vypuknutia pandémie koronavírusu s divákmi.

Zaplniť môžu 30 percent kapacity štadióna, na tribúnach tak bude môcť byť 20-tisíc divákov. Podľa doterajších správ pricestuje do Budapešti 2100 priaznivcov Bayernu a 500 fanúšikov Sevilly.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #FC Sevilla