Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Faerčania ho označili za nakazeného. Fyzioterapeut nemá protilátky na Covid

Fyzioterapeut futbalistov Slovana Bratislava nemá po ďalšom absolvovanom teste v organizme protilátky na COVID-19. Informoval o tom v utorok slovenský majster na oficiálnom webe.

08.09.2020 18:06
Slovan Foto: ,
Tehelné pole.
debata (1)

Koncom minulého týždňa sa na Slovensko vrátili dvaja členovia výpravy ŠK Slovan, ktorí zostali v karanténe na Faerských ostrovoch.

"V prvej výprave bol údajne pozitívne testovaný fyzioterapeut, ktorý zotrval na Faerských ostrovoch v karanténe ešte ďalšie dva týždne. Nepociťoval žiadne príznaky respiračného či iného ochorenia. Po návrate na Slovensko absolvoval testy na protilátky v akreditovanom laboratóriu.

Výsledky testov preukázali, že v organizme fyzioterapeuta sa nenachádzajú žiadne protilátky na Covid-19. Práve test na protilátky dokáže preukázať, či aj človek, ktorý nemal príznaky, prekonal ochorenie Covid-19.

Po údajnom pozitívnom teste fyzioterapeuta však bola na celé mužstvo uvalená karanténa," uviedol klub na webe.

„Belasí“ tak nemohli odohrať zápas prvého predkola Ligy majstrov 2020/2021, prehrali kontumačne 0:3 a do 2. predkola prešiel bez boja Klaksvík. V ňom vypadol v Berne s domácimi Young Boys.

"Výsledok testu na protilátky len potvrdzuje naše pochybnosti o testovaní a opatreniach, ktoré boli vykonané na Faerských ostrovoch. Krvné testy u fyzioterapeuta nepreukázali prítomnosť protilátok na Covid-19.

Uvedomujeme si, že ani týmito skutočnosťami nezvrátime rozhodnutie UEFA, no považovali sme za podstatné zverejniť túto dôležitú informáciu. Cítime sa právom poškodení. Sme sklamaní a smutní, že sme nie našou vinou prišli o možnosť pokračovať v kvalifikácii Ligy majstrov,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #koronavírus