Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Faerčania ho označili za nakazeného. Fyzioterapeut nemá protilátky na Covid

Fyzioterapeut futbalistov Slovana Bratislava nemá po ďalšom absolvovanom teste v organizme protilátky na COVID-19. Informoval o tom v utorok slovenský majster na oficiálnom webe.

08.09.2020 18:06
Slovan Foto: ,
Tehelné pole.
debata (1)

Koncom minulého týždňa sa na Slovensko vrátili dvaja členovia výpravy ŠK Slovan, ktorí zostali v karanténe na Faerských ostrovoch.

"V prvej výprave bol údajne pozitívne testovaný fyzioterapeut, ktorý zotrval na Faerských ostrovoch v karanténe ešte ďalšie dva týždne. Nepociťoval žiadne príznaky respiračného či iného ochorenia. Po návrate na Slovensko absolvoval testy na protilátky v akreditovanom laboratóriu.

Výsledky testov preukázali, že v organizme fyzioterapeuta sa nenachádzajú žiadne protilátky na Covid-19. Práve test na protilátky dokáže preukázať, či aj človek, ktorý nemal príznaky, prekonal ochorenie Covid-19.

Po údajnom pozitívnom teste fyzioterapeuta však bola na celé mužstvo uvalená karanténa," uviedol klub na webe.

„Belasí“ tak nemohli odohrať zápas prvého predkola Ligy majstrov 2020/2021, prehrali kontumačne 0:3 a do 2. predkola prešiel bez boja Klaksvík. V ňom vypadol v Berne s domácimi Young Boys.

"Výsledok testu na protilátky len potvrdzuje naše pochybnosti o testovaní a opatreniach, ktoré boli vykonané na Faerských ostrovoch. Krvné testy u fyzioterapeuta nepreukázali prítomnosť protilátok na Covid-19.

Uvedomujeme si, že ani týmito skutočnosťami nezvrátime rozhodnutie UEFA, no považovali sme za podstatné zverejniť túto dôležitú informáciu. Cítime sa právom poškodení. Sme sklamaní a smutní, že sme nie našou vinou prišli o možnosť pokračovať v kvalifikácii Ligy majstrov,“ povedal generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík ml. #koronavírus