Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sviatok u južného suseda. Na Superpohár Bayern - Sevilla pustia aj divákov

Európsky futbalový superpohár 24. septembra v Budapešti bude mať nielen skvostné obsadenie, ale aj solídnu divácku kulisu. Súboj medzi čerstvým víťazom Ligy majstrov Bayernom Mníchov a šampiónom Európskej ligy FC Sevilla si bude môcť v hľadisku Arény Ferenca Puskása naživo pozrieť až 20 000 divákov.

25.08.2020 15:47
Lucas Hernández, Lucas Hernández Foto:
Futbalista Bayernu Mníchov Lucas Hernández si oslavy triumfu v Lige majstrov vzal po svojom, vpravo Diego Carlos s trofejou Európskej ligy.
debata

Európska futbalová únia (UEFA) umožní naplnenie kapacity štadióna v hlavnom meste Maďarska až do 30 %. Aspoň taký je zámer UEFA, ktorý deklarovala už pred niekoľkými dňami a teraz ho potvrdila.

Pôjde o prvý vážnejší test návratu divákov do hľadiska po ukončení predchádzajúcej sezóny, ktorá sa vinou koronavírusovej prestávky natiahla až do druhej polovice augusta.

Skvelý Bayern vyhral Ligu majstrov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Paríža St. Germain pri štadióne v...

Navyše na štadiónoch naprieč celou Európou v drvivej väčšine prípadov chýbali diváci alebo tam boli len v obmedzenom počte. UEFA zároveň zdôraznila, že najbližšie zápasy Ligy národov aj predkôl európskych pohárových súťaží sa budú hrať naďalej pred prázdnymi tribúnami.

"Superpohár v Budapešti by mal byť pilotný projekt začiatku návratu fanúšikov futbalu na tribúny. Dokázali sme, že futbal vieme zorganizovať a hrať aj v ťažkých časoch, ale bez divákov stratil čosi zo svojho kúzla.

Sevilla šiestykrát ovládla Európsku ligu Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Fanúšikovia Interu pri štadióne v Kolíne.

Teraz chceme to kúzlo vrátiť naspäť. Samozrejme, nechceme riskovať s ľudským zdravím a úzko spolupracujeme s príslušnými maďarskými orgánmi na organizácii zápasu," uviedol šéf UEFA Aleksander Čeferin na oficiálnom webe riadiaceho orgánu európskeho futbalu.

"Výkonný výbor UEFA sa rozhodol odohrať Superpohár v Budapešti s obmedzeným počtom divákov až do naplnenia 30% kapacity štadióna.

Na základe tohto zápasu budeme môcť pozorovať, aký vplyv bude mať čiastočný návrat ľudí do hľadiska v protokole UEFA Return to Play," píše sa vo vyhlásení UEFA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bayern Mníchov #Superpohár #FC Sevilla