Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Covid neobchádza ani legendy. Najnovšie dostal Xaviho

Bývalý španielsky futbalový reprezentant Xavi Hernandez v sobotu oznámil, že mal pozitívny test na nový koronavírus.

25.07.2020 13:44
Xavi Hernández Foto: ,
Xavi Hernández.
debata

Súčasný tréner Al-Saddu zostane najbližšie dni v domácej karanténe a bude chýbať na lavičke svojho tímu v prvom zápase po reštarte katarskej ligy proti Al-Khoru.

„Pred niekoľkými dňami som sa na základe ligového protokolu podrobil testu na COVID-19 a jeho výsledok bol pozitívny,“ uviedol Xavi na twitterovom účte jeho klubu.

„Našťastie, cítim sa v poriadku. Musím byť však v izolácii, pokiaľ mi nedajú zelenú k návratu. Keď mi to zdravotné úrady dovolia, budem sa môcť vrátiť do práce a k mojej dennej rutine.“ Počas jeho absencie povedie mužstvo kouč rezervy David Prats, informovala agentúra AFP.

Štyridsaťročný Xavi strávil prevažnú časť profesionálnej kariéry v FC Barcelona, kde sa vypracoval v klubovú ikonu. S katalánskym veľkoklubom získal osem majstrovských titulov v La Lige, trikrát vybojoval Kráľovský pohár a šesťkrát španielsky Superpohár. Štyrikrát triumfoval s „Barcou“ v Lige majstrov, dvakrát vyhral Superpohár UEFA a dvakrát MS klubov.

Najlepší stopéri sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2. Virgil van Dijk (Holandsko, Liverpool) - 80...

Legendárny stredopoliar mal výrazný podiel na úspechoch španielskej reprezentácie, s ktorou vybojoval titul majstra sveta (2010) a dvakrát titul majstra Európy (2008, 2012). Hráčsku kariéru ukončil vlani práve v drese katarského Al-Saddu, následne zasadol v klube na trénerskú stoličku.

Sobotňajší duel s Al-Khorom mal byť pre Al-Sadd prvý od marca, keď ligu prerušili pre šíriaci sa koronavírus.

Katar evidoval k sobote 25. júla celkovo 108.638 prípadov nákazy koronavírusom, infikovaný bol každý štvrtý obyvateľ tejto ázijskej krajiny. Od vypuknutia pandémie podľahlo chorobe 164 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Xavi Hernández #koronavírus #Covid-19