Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka terčom kritiky. Nikto vraj neurobil viac chýb ako on

Keď slovenský brankár Martin Dúbravka prišiel pred dvomi rokmi do Newcastlu zo Sparty Praha, málokto o ňom počul. Ešte menej fanúšikov mu však dôverovalo. Ale stačilo 90 minút a gólman spod Tatier si získal ich srdcia. V zápase proti Manchestru United, ktorý Magpies vyhrali 2:0.

23.07.2020 17:10
Martin Dúbravka Foto: ,
Brankár Newcastlu Martin Dúbravka.
debata (2)

Portál nothingbutnew­castle.com v uplynulých dňoch vyrukoval s komentárom, v ktorom ocenil, že Dúbravkovi v tíme pribudla konkurencia a zároveň skúseného brankára jemne skritizoval.

„Možno by bolo kruté tvrdiť, že jeho výkony sa dramaticky zhoršili, pretože v uplynulom období sa objavili aj nejaké skvelé zákroky, najmä v dueli, v ktorom sme nezaslúžene vyhrali 2:0 nad Sheffieldom United. Tento triumf si vyžiadal Dúbravkov kolosálny výkon. Ale v iných prípadoch stratil svoju obvyklú ostrosť a Magpies to stálo body,“ píše autor v článku.

Následne oporu Newcastlu šetril ešte menej. „Žiadny iný hráč nespravil tak veľa kiksov, ktoré viedli ku gólom, ako Dúbravka. Na konte ich má päť, ešte o dva viac ako médiami dlhodobo ohováraný David de Gea. Gólman Manchestru pritom zasahoval v sezóne o 15-krát viac ako Dúbravka,“ pokračuje.

Podľa autora článku bol Dúbravka v uplynulých mesiacoch brankárov výšin a pádov, ktorý striedal dobré výkony s chybami, ktoré ho ubíjali.

„Newcastle preto zareagoval najlepšie ako mohol. Do klubu priviedol Marka Gillespieho, chlapca, ktorý v Newcastli vyrástol. Hádam bude pre Dúbravku varovaním, že nie je nenahraditeľnou jednotkou v klube. Naďalej je našou prvou voľbou, ale tlak, ktorý prichádza, by mu mal pomôcť pri predchádzaní chybám, ktorých sa nedávno dopustil,“ uzatvára autor svoj komentár.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Newcastle United #Martin Dúbravka