Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Prestup Čecha zabezpečí jeho rodné mestečko na 10 rokov dopredu

Prestupové regule, ktoré platia vo futbale, myslia aj na tých najslabších. Je jedno, či ide o tím z tej najzapadnutejšej dedinky pánu bohu za chrbtom. Stačí, ak vychoval hráča pre veľký futbal.

23.07.2020 12:44
Tomáš Souček Foto: ,
Tomáš Souček z West Hamu.
debata

Najnovšími štastlivcami sú ľudia, ktorí sa motajú okolo futbalu v Havlíčkovom Brode na českej Vysočine. A ich novodobým hrdinom je Tomáš Souček, ktorý tam kedysi hrával ako malý žiačik.

Pravda, bolo to už dávno. Dnes 25-ročný futbalista, ktorý hráva za West Ham a Londýnčania zaňho zaplatia Slavii Praha ťažké milióny, možno už aj zabudol. Ale pravidlá nezabúdajú… Malinký klub dostane z prestupovej čiastky rovných 10 percent.

A teraz pozor! Desať percent zo 429 miliónov českých korún, ktoré prídu z Londýna do Prahy.

„Ak hráč prestúpi do akéhokoľvek klubu, a to ako v rámci Českej republiky, tak do zahraničia, bude klubom SK Slavia Praha – futbal a.s. klubu FC Slovan Havlíčkov Brod doplatená suma vo výške 10% z prestupovej čiastky na základe vystaveného daňového dokladu (faktúry),“ píše sa v stanovisku klubu. Slávistický boss Tvrdík to navyše pre portál isport.cz potvrdil esemeskou: „10% z prestupovej su­my.“

Čo to znamená?

Napríklad aj to, že na Vysočine môžu búchať šampanské. „Ročný rozpočet klubu je štyri a pol milióna,“ prezradil Blesku predseda Slovana Havlíčkov Brod Pavel Mazánek.

Nuž, Brodu želáme veselé míňanie a veľký futbalový progres…

debata chyba
Viac na túto tému: #West Ham #Tomáš Souček