Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan má double. Na triumf vo finále pohára mu stačil jeden gól

Futbalisti Slovana Bratislava sa stali víťazmi slovenskej pohárovej súťaže Slovnaft Cup v sezóne 2019/2020. Vo finálovom zápase na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave Slovan využil výhodu domáceho prostredia a zdolal MFK Ružomberok 1:0 (0:0).

08.07.2020 19:56
Slovan, Ružomberok Foto: ,
Zostavy Slovana a Ružomberka pred finále Slovnaft cupu.
debata (8)

Jediný gól strelil v 48. min z pokutového kopu slovinský útočník Alen Ožbolt. Zverenci trénera Jána Kozáka ml. v aktuálnej sezóne dovŕšili víťazné double, keďže pred vyše dvoma týždňami spečatil obhajobu titulu vo Fortuna lige.

Zatiaľ čo Slovan úspešne zabojoval o šestnástu domácu pohárovú radosť, Ružomberok sa dosiaľ jediný raz tešil pred 14 rokmi. Liptáci nevyužili šancu dostať sa do pohárovej Európy ako víťaz Slovnaft Cupu.

Ak by slovanisti premenil aspoň jednu z dvoch šancí svojich slovinských útočníkov v prvej štvrťhodinke zápasu, zrejme by mal zápas vyššie tempo abolo by sa na čo pozerať. Lenže nebezpečnú strelu Medveda z 10. min vyrazil brankár Ružomberka Macík a o tri minúty neskôr Ožbolt po skvelom centri Rabiua trafil iba Macíka a od jeho ramena sa lopta odrazila do pravej žrde bránky hostí.

Video

Na druhej strane mohol udrieť v 16. min, keď Kojnok z krídelnej pozície našiel v šestnástke Brenkusa, jeho nedôraznú strelu bez prípravy však Šulla pokryl. Po svižnom úvode sa hra upokojila a v druhej časti prvého polčasu sa hralo finále s minimom vzruchu pred oboma bránkami.

Z druhého polčasu ubehlo len 70 sekúnd, keď Strelec kolmo vysunul Medveda a ten po súboji s Twardzikom spadol v šestnástke hostí. Rozhodca Glova ukázal na biely bod a Ožbolt z pokutového kopu otvoril skóre. Brankár Macík síce vystihol smer jeho strely, ale tá mierila presne k pravej žrdi – 1:0.

O čosi neskôr mohol poistku pridať Medved, ale v dobrej pozícii trafil len do bočnej siete. Ružomberok musel otvoriť hru, ale to znamenalo aj častejšie diery v jeho obrane. V 71. min Moha po peknom brejku síce našiel Rataa, ale jeho strela skončila zblokovaná na rohový kop. V 80. mali hostia jednu z mála šancí na vyrovnanie, ale Takáč prestrelil bránku Slovana.

V závere Liptáci pridali do kroku a v 85. min si utvorili hneď dve šance. Najprv Kostadinov pálil iba do brankára Šullu a po rohovom kope kapitán Maslo mieril hlavou tesne vedľa bránky Slovana. O čosi neskôr Regáli tvrdo vystrelil nad bránku súpera. Pri záverečnom vabanku si hostia z Ružomberka vyskúšali aj hru s brankárom v poli, ale vyrovnávajúci gól z toho nevyťažili.

Zostavy Slovana a Ružomberka pred finále... Foto: SITA, Jana Birošová
Slovan, Ružomberok Zostavy Slovana a Ružomberka pred finále Slovnaft cupu.

ŠK Slovan Bratislava – MFK Ružomberok 1:0 (0:0) - Slovan Bratislava sa stal víťazom Slovnaft Cupu
Gól: 48. Ožbolt (z pok. kopu) ŽK: 53. De Kamps, 68. Ratao, 87. Šulla, 90. Bajrič – 90. Regáli, rozhodovali: Glova – Bednár, Hrčka
Slovan: Šulla – Abena (46. De Marco), Bajrič, Božikov – Medveděv (84. Daniel), De Kamps, Strelec (64. Ratao), Rabiu, Moha (83. Weiss ml.) – Medved, Ožbolt (74. Nono)
MFK: Macík – Čurma, Ján Maslo, Twardzik – Kojnok (72. Ďungel), Múdry, Filinský, Mojžiš (72. Takáč) – Brenkus (61. Madleňák) – Gerec (82. Kmeť), Regáli

Hlasy po zápase /zdroj: RTVS/:

Ján Kozák ml., tréner Slovana: „Od úvodu sme išli za víťazstvom. Boli sme lepší, chceli sme hrať futbal. Ružomberok mal v závere náznaky šancí, nejaké priame kopy, ale naše víťazstvo je jednoznačne zaslúžené. Ružomberok potvrdil, že je ťažký súper, opäť sme nad ním vyhrali 1:0, toto víťazstvo si však vážime. Sezóna bola nádherná, veľmi sa z toho teším.“

Ján Haspra, tréner Ružomberka: „Proti favorizovanému Slovanu sme sa držali statočne. Ublížil nám gól na 0:1, potom sme sa spamätali a boli v útoku viac nebezpeční ako v prvom polčase. Na chlapcov nemôžem povedať ani jedno zlé slovo, odviedli všetko, čo v nich je. Strašne ma to mrzí, že nám to nevyšlo. Musím pogratulovať Slovanu k zaslúženému víťazstvu a zisku double. Mali s nami v každom zápase v tejto sezóne ťažkú prácu. Verím, že zakliate Tehelné pole odklajeme v budúcej sezóne a odnesieme si z tohto trávnika nejaké body.“

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok