Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nič nie je nemožné. Prestupová bomba tiká čoraz hlasnejšie

Nie vždy mu to z bieleho bodu vyjde, ale tentokrát sa nepomýlil. Po štýle Antonína Panenku premenil pokutový kop a vošiel do histórie. Strelil 700. gól za Barcelonu. Dátum 30. júna 2020 bude už navždy zapísaný v kronikách Barcelony zlatými písmenami.

08.07.2020 13:04
1. Lionel Messi Foto: ,
Lionel Messi.
debata (1)

„Neviem si predstaviť, že by Lionel Messi odišiel do iného európskeho klubu. Jedine, že by sa vrátil do Argentíny a kariéru ukončil tam. Muselo by sa stať niečo skutočne nečakané, aby Barcelonu opustil,“ zamyslel sa David Depetris pre Pravdu.

Svet je však bláznivé miesto. Za dva týždne sa v ňom udeje veľa. Platí to aj vo futbale. Najpopulárnejšia hra na planéte sa čoskoro môže dočkať niečoho, po čom baží už roky.

Lionela Messiho a Cristiana Ronalda v rovnakom drese.

Nie, nejde o žiadnu charitatívnu akciu a ani benefičný zápas. Hlasy o tom, že má kapitán Kataláncov zajačie úmysly, silnejú. A tak priaznivcov úradujúceho šampióna máta ďalší dátum – 30. jún 2021. Môže to byť posledný pracovný deň legendy na Nou Campe.

„Keď sa mu vtedy skončí zmluva, hráč s jeho úrovňou môže pokojne hrať v akejkoľvek lige. Bude smutné vidieť ho odchádzať z Barcelony. Verím, že tam zostane,“ nádejal sa Rivaldo v rozhovore pre Betfair.

Brazílčan však vidí viacero dôvodov na to, aby sa Messi z milovanej Barcelony porúčal. Lákadlom môže byť jeho veľký súper o post najlepšieho hráča súčasnosti Cristiano Ronaldo či niekdajší Rivaldov spoluhráč Pep Guardiola.

Najlepší stopéri sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2. Virgil van Dijk (Holandsko, Liverpool) - 80...

„V Barcelone si veľmi dobre rozumeli. Nepochybujem o tom, že by sa presadil v Premier League,“ vyhlásil Rivaldo na margo prestupu do Manchestru City, ktorý Guardiola vedie. Anglický gigant určite nebude jediným vážnym záujemcom. Ak sa Messi naozaj rozhodne 26-násobného španielskeho šampióna opustiť, bude mať dvere otvorené aj do Turína.

„Dvaja najlepší hráči za ostatnú dekádu v jednom tíme? To by bola bomba! Juventusu by sa investícia okamžite vrátila. Veď vidieť hrať Messiho s Ronaldom v jednom drese by iste podnietilo aj sponzorov, ktorí by k realizácii tejto myšlienky ochotne dopomohli,“ doplnil Rivaldo.

Utopistická myšlienka alebo čoskoro realita? Niekdajší športový riaditeľ Barcelony Ariedo Braida už vo februári tohto roka naznačil, že Messi by si na sklonku kariéry rád vyskúšal ešte jedno dobrodružstvo. Povedal to ešte v čase, keď sa rodák z Rosária ešte nehádal s vedením Barcelony či niektorými spoluhráčmi, ako tomu je dnes.

„Je v Barcelone od detstva. Nebude pre neho jednoduché odísť, ale nič nie je nemožné… Obaja sú fantastickí hráči. Netaja sa tým, že sa vzájomne motivujú. Ak by hrali spolu, určite by to fungovalo,“ doplnil 74-ročný Talian.

Dočkajú sa futbaloví fajnšmekri spolu s ním vysnívaného momentu?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #fc barcelona #Lionel Messi