Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Slovan nás musí brať do úvahy, znie pred finále z Ružomberka

O tom, kto je favorit v stredajšom finále Slovenského pohára, niet pochýb. Slovan Bratislava je na Národnom štadióne na Tehelnom poli doma. A v lige nazbieral v 26 stretnutiach o 35 bodov viac ako jeho súper Ružomberok.

08.07.2020 08:04
Tehelné pole. Foto: ,
Tehelné pole.
debata

„Som rád, že sme sa naladili na finále pohára a verím, že si splníme náš sen a získame double,“ vyhlásil bratislavský tréner Ján Kozák uplynulú sobotu po ligovej výhre nad Michalovcami (4:0).

Ružomberský kouč Ján Haspra vníma postup do finále ako najväčší úspech v jeho trénerskej kariére. Nepovažuje zápas za vopred prehratý a jeho sebavedomie posilňuje aj fakt, že Ružomberok v posledných rokoch Slovan vždy trápil.

Za uplynulé štyri roky, v 14 vzájomných ligových zápasoch sa len raz stalo, aby niektoré mužstvo vyhralo o dva góly (Ružomberok – Slovan 0:2 v auguste 2018). Všetky ostatné stretnutia sa skončili jednogólovým rozdielom, alebo remízou. Ružomberčania v tomto období zdolali slovanistov štyrikrát.

Na túto štatistiku naráža pred vrcholom futbalovej jari aj Haspra. „V každom zápase sme sa držali statočne. Aj Slovan nás musí brať do úvahy, lebo ani jeden z našich posledných zápasov nebol jednoznačný. Prekvapenie môže prísť vo finále. To by som si veľmi prial. Stále síce hovoríme len o prianiach, ale prečo raz nepremeniť sen na skutočnosť?!“

V posledných dvoch zápasoch, ktoré súperi odohrali túto jar, Slovan vyhral nad Ružomberkom na Tehelnom poli 1:0 a hostia inkasovali gól vždy až v predposlednej minúte. „Tie závery stretnutí sú pre nás trochu strašiakom,“ priznal Haspra.

Táto dvojica sa v boji o trofej stretla aj pred dvoma rokmi. V trnavskom finále Bratislavčania vyhrali 3:1.

Slovan je jasne najúspešnejším tímom v histórii Slovenského pohára. Po rozdelení Československa ho získal osemkrát. Vo finále len trikrát našiel premožiteľa. V stredu môže už piaty raz vybojovať popri titule aj pohárovú trofej. Aj Ružomberčania už získali double – v roku 2006 oslavovali zisk historického titulu i pohára. Pôjde im aj o miestenku do predkola Európskej ligy. Získajú ju len v prípade víťazstva.

Zápas je zaradený medzi rizikové. Diváci musia mať na ústach rúška a vstupenky sa predávali len do každého druhého radu.

Výkop finále bude o 18.00 a ak sa nerozhodne v riadnom čase, príde na rad predĺženie 2×15 minút. Ak ani po ňom nebude známy víťaz, o všetkom rozhodnú strely zo značky pokutového kopu. Finále vysiela v priamom prenose RTVS.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok #Slovnaft Cup 2019/2020