Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zomrel bývalý futbalový reprezentant Marián Čišovský

Vo veku 40 rokov zomrel niekdajší futbalový reprezentant Slovenska Marián Čišovský. Informoval o tom jeho bývalý klub Viktoria Plzeň.

28.06.2020 09:56
debata (10)

Čišovský, ktorý sa narodil 2. novembra 1979, má na konte tri tituly majstra Slovenska a na pohár pre víťaza ligy to dotiahol aj v drese Viktorie Plzeň.

Posledných päť rokov niekdajší dôrazný stopér bojoval s vážnou chorobou, amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS).

S futbalom začínal ako šesťročný chlapec v rodnom Humennom, do sveta veľkého futbalu sa potom prvýkrát dostal v Interi Bratislava. V jeho drese hral päť sezón od roku 1999 a dosiahol na dva ligové tituly a rovnako dve víťazstvá v Slovenskom pohári.

Neskôr hral v Žiline a aj v Petržalke, s ktorou v ročníku 2007/2008 opäť dosiahol na double. Potom prišiel trojročný angažmán v rumunskom Temešvári.

Bránil aj Messiho

Pri odchode z Rumunska mal Čišovský ponuku od Plzne aj Liberca, nakoniec ale dal pred Slovanom prednosť Viktorii.

„Boli to skôr pocitové veci, ktoré rozhodli, neboli tam žiadne pragmatické argumenty pre a proti,“ spomínal futbalista, ktorý v novom pôsobisku rýchlo zapadol.

Marián Čišovský (1979 - 2020) Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Marián Čišovský v súboji so Švédom Olom...

So svojím kolegom z obrany Davidom Bystroňom vytvorili jednu z najlepších stoperských dvojíc v lige, „zavariť“ dokázali tiež súperom počas ťahania Viktorie v európskych pohároch.

České média pri príležitosti jubilea pripomenuli, že bránil Lionela Messiho, Francka Ribéryho či Sergia Agüera.

Čišovský si obliekal aj reprezentačný dres, s dvadsaťjednotkou sa pozrel dokonca na olympiádu v Sydney 2000, kde však Slováci nepostúpil zo skupiny.

Na súťažný zápas naposledy nastúpil koncom marca 2014, potom podstúpil operáciu kolena, po ktorej sa ešte pokúšal rozohrať s plzenskou juniorkou, ďalšie plány ale zhatila diagnóza ALS.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Viktoria Plzeň #Marián Čišovský