Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NAKA chytila fanúšika, ktorý v Budapešti prekrýval slovenskú vlajku

Spomínate si ešte na incidenty, ktoré sprevádzali futbalový zápas Maďarska proti Slovensku? Zverenci trénera Hapala v Budapešti vyhrali 2:1, ale svet zaujali aj iné veci. Kontroverzie na štadióne.

25.06.2020 15:52
SVK - HUN, fanúšikovia Foto: ,
Sektor hostí v Budapešti bol slovenský len sčasti.
debata (156)

Po dlhých mesiacoch má tento ostro sledovaný duel aj policajnú dohru. Slovenskí muži zákona zadržali človeka, ktorý sa v sektore hostí snažil prekryť slovenskú vlaku.

„Muž, ktorý chcel prekrývať slovenskú vlajku na futbalovom zápase Slovensko – Maďarsko,“ napísala polícia na svojom facebookovom konte na úvod správy, „za toto konanie ho NAKA už obvinila z extrémistickej trestnej činnosti.“

„Vyšetrovateľ zároveň dňa 22. júna 2020 toho istého muža, 38-ročného I. J. z okresu Dunajská Streda, obvinil aj z hanobenia národa, rasy a presvedčenia, z prejavu sympatie k hnutiu smerujúcemu k potlačeniu základných práv a slobôd, z prečinu výtržníctva a z prečinu prechovávania extrémistického materiálu,“ uvádza sa v správe.

Polícia vykonala v jeho bydlisku aj domovú prehliadku. „Následne sme vykonali domovú prehliadku v okrese Dunajská Streda, kde sme obvineného muža zadržali a počas prehliadky sme zaistili ďalšie extrémistické materiály. Vyšetrovateľ zároveň podal podnet na vzatie obvineného do väzby,“ uvádza sa na záver správy slovenskej polície.

Maďarskí fanúšikovia ešte pred zápasom vypískali slovenskú hymnu. Prejavy nesúhlasu boli počuť aj zo sektora hostí, kde mali vstupenky prevažne fanúšikovia Dunajskej Stredy. Napokon, pozrite si video.

156 debata chyba
Viac na túto tému: #nacionalizmus #slovenskí futbalisti