Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

DAC vybuchol. Ružomberok môže Slovanu odplatiť finálovú prehru

Futbalisti MFK Ružomberok postúpili do finále Slovenského pohára. V stredajšom odvetnom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu 2019/2020 zvíťazili doma nad FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 po tom, ako v prvom zápase u súpera remizovali 1:1.

24.06.2020 20:05
debata (3)
Ružomberčan Peter Ďungel v súboji s Ericom... Foto: TASR, Ján Krošlák  
Peter Ďungel, Eric Davis Ružomberčan Peter Ďungel v súboji s Ericom Davisom z Dunajskej Stredy.

O góly sa postarali Matej Madleňák a dvakrát Štefan Gerec.

Ružomberčania sa vo finále stretnú so Slovanom Bratislava, ktorý postúpil cez FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble. Futbalisti bratislavského Slovana zvíťazili v utorkovom finále Slovenského pohára – Slovnaft Cupu 2017/2018 v Trnave nad MFK Ružomberok 3:1

Zopakuje sa tak obsadenie v boji o trofej z ročníka 2017/2018. Slovan vtedy Trnave zdolal Ružomberok 3:1.

Finále je na programe v stredu 8. júla na Tehelnom poli v Bratislave.

SP 2019/2020 – odveta semifinále:

MFK Ružomberok – FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:0 (1:0)
Góly: 80. a 88. Gerec, 21. Madleňák. Rozhodovali: Smolák – Hrčka, Hancko, ŽK: Almási – Šimič, 365 divákov
MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo, Mojžiš – Ďungel (83. Kojnok), Múdry, Madleňák (78. Twardzik) – Brenkus (69. Filinský), Takáč (83. Kmeť) – Almási (46. Gerec), Regáli
FC DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – Blackman, Šimič, Davis – Kružliak, Vida (43. Fábry) – Schäfer (55. Zuberu), Kalmár, Balič (81. Bednár) – Divkovič, Ramirez – prvý zápas 1:1, Ružomberok postúpil do finále

Hostia vedeli, že na postup musia v Ružomberku minimálne raz skórovať, a od úvodu sa snažili diktovať hru. V 3. minúte sa po Blackmanovom centri dostal k strele z nádejnej pozície Balič, ale netrafil do priestoru bránky.

Presnejšie namieril v 18. minúte Balič, no jeho pokusu chýbala razancia a brankár Macík si s ním poradil. Domáci sa v prvom polčase dlho nevedeli dostať do súvislejšej ofenzívnej akcie, no ich chvíľa prišla v 21. minúte, keď potvrdili výbornú efektivitu zo štandardných situácií. Brenkusov center našiel hlavu nedôrazne pokrytého Madleňáka, ktorý zblízka prekonal Jedličku – 1:0.

Hostia sa inkasovaným gólom nenechali zaskočiť a naďalej hrali viac s loptou. V 25. minúte strelecky aktívny Balič netrafil bránku a hostia gól nevyťažili ani zo závaru v 36. minúte. Ich najväčšiu šancu v prvom polčase mal v 40. minúte Divkovič po Kalmárovej akcii, ale ľavačkou obstrelil nielen Macíka, ale aj jeho bránku.

Ružomberčania boli blízko k druhému gólu v 52. minúte. Regáli sa presadil cez Kružliaka, dostal sa do krátkeho úniku, ale Jedlička vystihol jeho úmysel v zakončení. Ten istý Ružomberčan sa dostal do šance aj v 58. minúte, jeho strela po „zasekávačke“ však tesne minula pravú žrď.

V druhom polčase mali hostia väčší problém v ofenzíve, domáci naopak ťažili z aktívnej hry v strede poľa. V 68. minúte si hráči DAC vytvorili tlak, z neho však rezultoval iba dlhý center na pripraveného brankára Macíka.

O tri minúty domáci nezúročili nádejný brejk, v ktorom Gerec potiahol loptu, no Madleňákova strela tesne minula bránku. Ružomberčania mali hru pod kontrolou a ich sebaistota bola ešte vyššia po 80. minúte.

V nej mali dostatok času i priestoru na kombinačnú akciu, na konci ktorej Gerec prestrelil brankára Jedličku – 2:0. Hostia sa v druhom polčase dlho nevedeli dostať do výhodnej šance.

Meranie teploty fanúšikom pred vstupom na... Foto: TASR, Ján Krošlák  
Ružomberok, Dunajská Streda Meranie teploty fanúšikom pred vstupom na štadión pred semifinálovou odvetou Ružomberok - Dunajská Streda.

Takou nebola ani strela Davisa spoza šestnástky v 86. minúte, ktorú zneškodnil Macík. V eufórii hrajúci Ružomberčania pridali aj tretí gól, keď po prihrávke Kojnoka dostal loptu za Jedličku opäť Gerec – 3:0.

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Všetci v klube aj v meste sme si priali postúpiť. Túžba však veľmi zväzovala hráčom nohy. Súper v prvom polčase dominoval, no bola to dominancia iba po šestnástku. Do šancí sa nedostával.

V druhom polčase sa nám otvorili cesty k bráne súpera. V závere sme potvrdili naše víťazstvo. Som zaň veľmi šťastný. Dnes chcem zložiť poklonu aj tímu rozhodcov, ktorý to zvládol veľmi dobre."

Tribúna s divákmi počas odvetného duelu... Foto: TASR, Ján Krošlák  
Ružomberok, Dunajská Streda Tribúna s divákmi počas odvetného duelu semifinále Slovnaft Cupu Ružomberok - Dunajská Streda.

Bernd Storck, tréner Dunajskej Stredy: "Gratulujem Ružomberku k postupu do finále. Po dnešnom zápase môžem povedať, že je zaslúžený. Nám sa potvrdilo, že keď nevyužijeme gólové šance, tak nepostúpime. Viacero príležitostí na skórovanie sme mali v oboch zápasoch.

Dnes sme začali dominantne, mali sme prevahu. Nenašli sme však recept na prekonanie obrany Ružomberka. Jeho hráči hrali kompaktne v obrane a ukázali, v čom sú dobrí. My musíme pozerať vpred. Chceme vyťažiť maximum zo zostávajúcich zápasov v sezóne a pripraviť mužstvo na ďalšiu."

Štefan Gerec, strelec dvoch gólov Ružomberka: „Som rád, že mi to konečne padlo. V druhom polčase to bolo pre nás najmä o brejkoch. Dva z nich sme využili, ale mohli sme aj viac.“

3 debata chyba
Viac na túto tému: #MFK Ružomberok #DAC Dunajská Streda #Slovnaft Cup 2019/2020