Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Tehelné pole sa chcú vrátiť. Na finále pohára

Po lige sa rozbieha aj druhá futbalová súťaž. V utorok a v stredu sa uskutoční semifinále Slovenského pohára-Slovnaft Cupu. Hrá sa na odvety. Finále sa uskutoční 8. júla na Tehelnom poli.

16.06.2020 11:05
Slovan, fanúšikovia Foto: ,
Slovanisti ďakujú fanúšikom, ktorí ich povzbudzovali za tribúnami štadióna.
debata

Zo semifinalistov sa po reštarte najvyššej súťaže tešili z víťazstva Slovan Bratislava, Dunajská Streda i Zlaté Moravce. Podľahol len Ružomberok, ale ten sa predstavil na Tehelnom poli a vzdoroval lídrovi súťaže do predposlednej minúty.

„Pre nás je teraz pohár najdôležitejší, cítime šancu dostať sa do pohárovej Európy. Urobíme všetko pre to, aby sme aj v Dunajskej Strede podali dobrý výkon a uhrali sľubný výsledok pred odvetou,“ vyhlásil ružomberský brankár Matúš Macík.

Tréner Ružomberka Ján Haspra tím za výkon pochválil. V posledných súbojoch so Slovanom remizoval, alebo podľahol len o gól. „Azda sa nám ho podarí zdolať vo finále Slovenského pohára,“ dúfa.

Pravda, Ružomberok čaká najskôr náročná semifinálová úloha. Dunajská Streda pod vedením nového trénera Bernda Storcka rozstrieľala Michalovce (5:0). „Pred súbojom s Ružomberkom sme si posilnili sebavedomie, čo je dôležité, lebo nás čaká kľúčový zápas,“ zdôraznil nemecký tréner.

Po úvodných kolách ligovej nadstavby sa diskutovalo najmä o prázdnych hľadiskách. Slovanisti povzbudzovali svoj tím za tribúnami štadióna.

„Počuli sme ich. Výborne to vymysleli a patrí im vďaka. A je na zamyslenie, že nemohli byť v hľadisku, ale pritom boli natlačení za plotom,“ reagoval bratislavský brankár Dominik Greif.

Kluby stále veria, že počet divákov sa zvýši percentuálne podľa kapacity hľadísk. V Česku stúpol absolútny počet fanúšikov na 2500. „Pre nás by to bolo výborné číslo, ale pre Slovan veľmi zlé,“ usmieval sa Haspra.

Priemerná návšteva v Ružomberku bola doteraz necelých 1400 divákov…

Pozícia Slovana je iná, jeho zápasy sledovalo priemerne vyše 6-tisíc fanúšikov. „Každý divák na štadióne bude plus. Ale koľko ich reálne príde, to nie je teraz na nás,“ reagoval tréner Ján Kozák mladší.

Slovan opäť bez divákov v utorok privíta v prvom semifinále Zlaté Moravce-Vráble. „Na zápas sa tešíme. Súper je veľký favorit na celkové prvenstvo. Budeme bojovať, zbrane neskladáme. Uvidíme po dvojzápase,“ vyjadril sa kapitán ViOn-u Tomáš Ďubek.

Program semifinále

Utorok 18.00 Slovan Bratislava – Zlaté Moravce-Vráble, streda 18.00 Dunajská Streda – Ružomberok.

Všetky testy boli negatívne

Pred reštartom prvej i druhej ligy SFZ zabezpečil i finančne pokryl testy na Covid-19. Dovedna sa ich uskutočnilo 660, podrobili sa im hráči, tréneri, funkcionári klubov i rozhodcovia. Všetky odobraté vzorky boli negatívne.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #MFK Ružomberok